Hava Durumu

Ne garip

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 07:30

Artık başımı alıp dağlara bayırlara koşasım var. Son sürat uzaklaşasım var tüm olanlardan insanlardan.

Gündem den hastalıktan umutsuzluktan korkudan endişeden kaçasım var. Artık güzel şeylerden bahsedip güzel şeyler anlatasım var.

Her sabah kalkıp kendimi dinlemekten boğazım mı ağrıyor, burnum tıkanmış mı, sırtım mı ağrıyor ne diye evhamlanmak istemiyorum artık. Ha tutuldum ha tutulacağım diye beklemek hele.

Gezmeye hava almaya şöyle bir güzel vakit geçirmeye bile çıktığımız yok ne zamandır ülkece.

Bir de acaba hava almaya, şöyle bir içim açılsın anneme gideyim demeye bile çekiniyorum artık. On kere düşünüp tartıyorum acaba gitsem mi gitmesem mi?

Gitsem içim hem rahat ferahladım hava aldım diye hem sıkıntılı. Bir şey varsa onlara da bulaştırırım diye. Bakıyorum sadece ben değilim böyle. Herkes paranoya paranoya geziniyor.

Kardeşim uykudan kalkıp gelmiş ya sırtım ağrıyor sanki  içimde mi acıyor. Korktum bir an korona olabilir mi acaba diye. Uyku sersemi bunları derken ayılamamış daha. Ama hafif ağrı duyunca fırlamış 'Ne yapayım' diyor. Aha dedim cümleten sıyırdık. Öyle dinliyoruz ki kendimizi uyku halinde bile korkmaya zihin açık. Öyle bir delirme noktasına geldik.

Biraz zaman geçti, ayıldı kahvaltı yaptık. 'Nasılsın, sırtın hala ağrıyor mu?' dedim. 'Yoo herhalde ters yatmışım ya bir şeyim yok' deyip gülmeye başladı.

Hastalık hastası insanlar var ya onlara döndük hepimiz Vücudumuzun verdiği en ufak bir tıkırtıyı takip eder olduk.

Gerçekten derin yaralar açtı bu pandemi süreci bizim içimizde. Dengeleri değiştirdi. Tüm düzeni alt üst etti. İnsanı insana düşman etti. Artık yanımıza yamacımıza kimseyi yaklaştırmaz olduk. Kardeş kardeşten kaçacak deselerdi çok değil 2 sene evvel yok daha neler derdik. Koskoca dünya açık hava F tipi cezaevine dönecek deselerdi ne tepki verirdik acaba.

O gitmeye can attığımız AVM'lerin yüzüne bile bakmayacağız, dağlar bayırlar kıymetli olacak deselerdi mesela. Köy özlemi çekeceksin denseydi...

Hava almak için güneş görmek için ne çabalar sarf edeceksin diye anlatsalardı. En basit şey gelen rahat nefes alıp vermek en büyük arzun olacak denseydi...

Ne garip dünya. Aman artık öyle şeyler mi yaşanırmış dediğimiz her şeyi yaşatan dünya.

Öleceğiz gideceğiz yine anlamayacağız seni.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.