Hava Durumu

Ne boş dertlerimiz var

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 07:30

Üst üste iki video izledim. Kendimi sorgulamaya yetti. Bütün benliğimi üzüldüğüm, kızdığım, şikâyet ettiğim (ettiğimiz) şeyler geldi gözümün önüne saniyesinde.

Memnun olmadığım değiştirmek istediğim veya keşke dediğim ne varsa...

Ne kadar boş. Boşmuş yani. İnsan zorluğu görmeden gerçekten uslanmıyor. Balık hafızalıyız her şeyi unutuyoruz azıcık bir rahatlık görmeyelim. Bütün geçmiş siliniyor anında.

Şuan zor dediğimiz anca geçiniyoruz daha da iyisi olabilirdi dediğimiz bu hayatımız, ne lüksmüş meğer.

Her şeyin daha da iyisi olabilir bizim için. Her bir üst noktaya da çıksak hep daha yukarısında gözlerimiz.  Hiçbir zaman olduğumuz yer bize yetmedi hep daha iyisinde daha güzelinde daha lüksüne özencimiz.

İstediklerimizin isteklerimizin sınırı yok.

Ve haliyle memnun değiliz hiçbir şey den. Şükretmek hamd etmek kanaat getirmek gibi kelimeleri toptan hayatımızdan çıkardık. Beterin beteri olduğunu unuttuk iki güneşli gün gördük diye.

Halbuki dibimiz yangın yeri. Şöyle göz ucuyla bile bakmaktan korkar olduk zor gelir oldu. Ne zaman ki şöyle gözümüz değecek olsun anında kafa başka yere dönüyor şikayetlere devam ediyoruz.

Öyle olduk da böyle olduk da...

Halbuki hiç yaşamamış da değiliz geçmişimiz nelerle dolu. Hatta yakın geçmişimiz. Ama gel gör ki biz uslanmıyoruz.

Biz bilmem ne renk ayakkabımız yok diye hayıflanırken bir yetime, "Neden montun yok?" diye sorulduğunda, "Babam öldüğünden beri bana kimse mont almıyor" diye utanarak ağlıyor.

Biz her şeyimiz olduğu halde canımız sıkılıyor eğlenemiyoruz, istediğimiz yere gidemiyoruz diye oflayıp puflarken, bir baba bomba seslerinden kızı korkmasın diye oyun icat ediyor. O ağlanacak hallerine kahkahalarla gülüyorlar. Ne acı değil mi...

Boğazımda bir şey takılı kaldı gördüğümden beri. Kendimi düşündüm evladımı düşündüm...

Gözlerimden yaşlar döküldü ne yapar insan ki başka o durumda. Ne kadar korksan da yanında sana muhtaç seni en güçlü varlık bilen bir sabi var. O baba yapabileceği en iyi şeyi yapmış elinden daha fazlası gelmezdi.

Yardım sırası beklerken tir tir titreyen minnacık bir oğlan çocuğu. Üstünde başında bir şeyi yok o zemheri soğukta. Birde belli etmemeye çalışması var ya aaahhh...

Ama tabi biz hala şikayet edelim onlardan hala memnun olmayalım hiç bir şeyden hala bize yük olarak gelsinler. Hala bir bahanelerimiz olsun neden neden diye.

Çünkü biz yaşamayız değil mi onların yaşadıklarını. Garantimiz var değil mi.

Daha önce de hiç yaşamamıştık zaten.

Yine de yaşamayız insallah, Allah yaşatmasın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.