Hava Durumu

NATO zirvesinden izlenimler ve Erdoğan'ın dik duruşu

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2018 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 06:50

Meşhur NATO zirvesi yapıldı.

Bizim için ilklere şahit oldu. Dünya liderlerini bir arada görmek hep ilgimi çekmiştir her zaman. Hareketlerini yüz mimiklerini gülüşlerini nasıl tepki verdiklerini el kol hareketlerini hep bir merakla takip etmişimdir. Genelde yapmacık üstünlük kurma derdindeler hep. Ve her hareketleri tedbirli bilerek ve isteyerek. Tek tek düşünülerek yapılan hareketler.

Karşıdan izlerken bazen ben yoruluyorum. Dakika dakika her şeyi hesaplayarak hareket etmek çok zor olsa gerek. Ama şu ana kadar tek kafasına göre takılan lider Trump'tır galiba.

Rahat adam. Evet bir özgüveni var hem de en büyüğünden... Belki de bu yüzden bu pervasızlığı, umursamazlığı.

Ve bu zirvede en dikkatimi çeken lider ise Macron oldu. Her şeyi planlı programlı. Dersine çok iyi çalışıyor. Ve en samimiyetsiz liderdi kendileri.

Her şeyi yapmacık. Herkese ayrı davranıyor, samimi olduğu sanırım tek bir an bile yok. Gülüşleri bile çok yapmacık.

Bu buluşmalar aslında liderler içinde zor olsa gerek.

Her an tetikte hareket etmek yoruyordur insanı.

Ben bakarken yorulurken, Erdoğan için diyecek lafım yok.

Gayet tarafsız bir şekilde yorum yapıyorum şuan. İster sevin ister sevmeyin fark etmez ama nerde nasıl davranmasını bilen nadir liderlerden. Gayet akıllıca davranan yeri geldiğinde samimi yeri geldiğinde yapmacık tavırlara karşı yapmacık davranabilen biri. Kime nasıl tepki vereceğini biliyor. Belki de bu yüzdendir bu kadar ilgi görmesi. Dikkat çekiyor hareketleri tavırları. Ve gerçekten bir aurası var kim ne derse desin. Ve bu sebeple diğer liderleri de etrafında topluyor. İster istemez bir üstünlüğü var. Bu bir maharettir aslında. Doğasında olmalı insanın. Kendini zorlayarak olacak iş değil. Trump başaramıyor bu yüzden. Dengesizlik var tavırlarında.

Üstünlük kurma derdinde ama bizim lider de işlemiyor işte. Macron bile başaramamışken.

Lafı kesildiğinde sus işareti veya bir dakika işareti yapıp susturabilecek kadar hakim ortama. Bu da bana gurur veriyor. Çünkü bizim bu zamana kadar bu kadar sözü lafı geçen bir liderimiz olmadı.

Hep bir arka planda kaldık bunca zaman. Ama şimdi neredeyse Türkiye'yi tanımayan kalmadı gibi.

Az mı bütün dünyaya bayrağın kutsal olduğunu, üzerine basılmaması gerektiğini, onun yerinin önce alın sonra kalbin üstü olduğunu öğretti. Geçmiş zirveleri hatırlarsınız. Onun sayesinde bayraklarının üzerilerine basmamayı öğrendiler. Bu büyük bir şey bence. Ve her izlediğim de gurur verdi bana.

Bu sevip sevmeme meselesi değil ülke statü meselesi. Ve bence burada taraf tutmamak gerek. Ne kadar sevsen de sevmesen de başarıyı kabullenmek hakkını değerini vermek gerek. Ve Erdoğan bunu gerçekten hak ediyor.

Aslında dediğini yaptıran ne yaparlarsa yapsınlar bir üstünlüğü olan ilginç bir aurası olan bu kadar dikkatleri üzerine toplayan bir liderimiz olduğu için şükretmemiz lazım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.