Hava Durumu

Nasıl yaşarsan ne yaşatırsan işte...

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2021 07:30


Nasıl bu kadar acımasız, gaddar, kendini beğenmiş, egoist bir varlığa dönüştük biz.
Kendinden başka herkesi hor görmek moda oldu son zamanlarda. Herkes de bir hava, bir caka, bir kibir. Az kendinden aşağıya görmeye görsünler hemen ezmeye çalışmalar aşağılamalar itip kakmalar.
Ne oluyoruz... Hayırdır...
Kim karar veriyor bu aşağı yukarı kavramlarına? Kime, neye göre belirleniyor bunlar? Yav hepi topu üç günlük ömrümüz var, hayır yani artistliğiniz kime, cakanız kime? Yav altı üstü kimsiniz ki mevki mi belirleyici olan? O sorun değil alınır da kaybedilir de keşke unutmasak bunları. Hayat daha da kolay ve anlamlı olur ama işte gel de bazılarına bunu anlat.
Daha yeni bir söz duydum o kadar hoşuma gitti ki, bundan sonra hayat felsefem inşallah.
Hazreti Ali ye demişler ki "Neden bu kadar iyisin? Yani insan bazen taşabilir değil mi?"

Hazreti Ali de demiş ki; "Ne yapıyorsam kendime yapıyorum kimseye bir şey yaptığım yok..."
Allah'ım ne güzel bir açıklama. Gerçekten öyle değil mi hayatın gerçeği bu işte. Herkes ne yapıyorsa kendine yapıyor er ya da geç. O hal ve davranışlar elbet bir gün dönüyor. Ne yaşatırsan karşındakine aynısı seni buluyor.
Bazen adalet anında tecelli etmez bazen gelmesi uzun sürer, aslında buda imtihanın başka bir versiyonu. Zaman verilir bakalım düzelecek mi yoksa baktı bir şey olmuyor kendisine, ezdikçe ezecek mi?
İşte ondan sonrasını Mevlam en güzel şekilde biliyor.
Gazeteci diyeceğim dilim de varmıyor da işte Muharrem Sarıkaya'dan bahsediyorum. Uzun zamandır gördüğüm en aşağılayıcı durum. Durdukça sinir yaptı bende nasıl asabımı bozdu. İyi, hoş kendini bak ne güzel bir yerlere getirmişsin, bu başarına güvenip karşılığı bu mu olmalıydı!

Şurada koca koca insanlarız. Herkes can taşıyor herkes de var o gurur.
Bak ne oldu sonu değer miydi yani yolda görseler şimdi parçalamaya kalkılacak kadar tepki çekti. Ve bu da ilk değilmiş tabi ki... Daha ne kadar böyle vukuatları varmış. Herkesin ekmek parası ne zor durumda olanlar var bu mu insanlık... Bu hallerinden bile isteye faydalanmak mı? Kendini tatmin etme yöntemi mi bu?
Nasıl da ibretlik sondur bu ders alana.
Onca emek onca sene şuandan itibaren bir hiç. Makam mı mevki mi al hepsi tepetaklak. Bundan sonra ezik ve aşağılayıcı bakışlarla geçen bir ömür.
Değer miydi yani. Burada gördüğü muamele bu bundan sonra ya asıl hayatta nasıl verecek hesabını. Orada daha çetin her şey. İşte garibanın ahı da böyle çıkıyor aheste aheste. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.