Hava Durumu

Muasır medeniyet

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2020 07:30

Karışıklığa karmaşaya aceleciliğe olağanüstü durumlara alışığız. Hem de haddinden fazla alışığız.

Bünyemiz artık bağışıklık kazandı böyle durumlara.

Otomatikman harekete geçiyoruz istemsizce. Ee hep yüksek tansiyonda seyredersek normalimiz hipertansiyon oluyor artık. Annemi seneler evvel tansiyon şikayetiyle doktor takibe almıştı ve tetkikler sonucunda aldığımız cevap "normal seyriniz hipertansiyon zaten" demişti. Ve biz buna çok gülmüştük.

Aynı o hesap bizim normal olan hiçbir şeyimiz yok. Her şeyimiz olağan üstü. Toprağımız da var yapımız da hamurumuz böyle yoğrulmuş ne derseniz deyin adına.

Şimdi de her zamankinden daha fazla bir hiperlik bir durumdayız. Bu konu çok başka. Sağlık sonuçta karşımızda olan. Ve ben şaşkınım.

Daha çok; tansiyon adrenalin kafa karışıklığı beklerdim. Endişemiz evet var ama nedense bu olağan üstü durumda başka şeylere nispeten daha mı sakiniz ne? Evet marketleri boşaltma gibi durumlar oldu ama beklediğim kadar değil açıkçası. Ben azıcık, ufaktan bir küçük çıldırırız diye düşünmüştüm. Düşündüğüm çıkmadı. Ee tabi haliyle bir korku, bir telaş var ama belirsizlikten dolayı. O kadar da olsun yani tabi ki ama sakiniz ya nispeten. Hatta fazla bile bu sakinlik. Sosyal medyada yazılana çizilene göre. Ayyuka çıkmamız lazımdı şimdiye kadar o yazılanlara baksaydık. Demek ki çok da bakmadık. Ya da teslimiyet var yada söylenen yapılması gereken önlemleri öğrenince de gelmiş olabilir o rahatlık. Alınması gereken önlemleri görünce milletimize "ee biz zaten bunları normal zamanda da yapıyorduk ki" deyip bir rahatlama geldi. Birde gizli bir övünç bir gurur falan.

Bumuydu der gibi.

Bir araştırmaya göre dünyada el yıkama oranları ölçülmüş ülkelerin... Türkiye yüzde 94 çıkmış. Bu yeni bir araştırma değil bu arada. Yani virüs yüzünden değil bu rakam. Çin yüzde 20 civarlarında İtalya yüzde 57'lerde. Diğer Avrupa ülkelerinde de bu rakamda yüzde 60'ı geçen yok. Birinci Bosna Hersek'miş. Bizden sonra gelen de Kosova...

Bilmem ki bu rakamlar bize bir şeyler anlatıyor mu?

Bazı şeyler hakkında ipucu mu veriyor?

Hâlâ bunları gördükleri halde bazı şeyleri dillendirmekten korkanlara bi mesaj niteliğinde olabilir mi? Acaba... Tabi anlayana ya da anlamak isteyene aslında çok açık mesajlar var. E bunu da nasibi olan anlıyor tabi ki.

O çok imrendiğimiz özendiğimiz muasır medeniyet saydığımız bunun uğruna kendimizi küçük düşürecek duruma geldiğimiz Avrupa neymiş ne kadar muasırmış anlarız inşallah.

Bu güzelliğimizi bunun uğruna yıllarca küçümsediler. Alın tepe tepe kullanın yüzde 60'ı geçmeyen muasır (!) Avrupa'nızı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.