Hava Durumu

Meğer öldürmeyen şey bizi güçlendirmiş

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2020 06:30

Ne enteresan bir sene yaşıyoruz ya Rabbim.

Hem ağır ve kötü hem de seyrimizi değiştirecek kadar önemli gelişmelerin olduğu bir yıl.

Evet, bu hayat bu coğrafyanın insanlarına ezelden beri hep zordu. Bu bir gerçek. Bir hazinenin üzerinde yaşamak ağır sorumluluk yüklüyor insanın omuzlarına. Bunun ceremesini yüz yılardır çekiyoruz.

Herkesin söz sahibi olmak istediği elde etmek için birbirleriyle yarıştığı cennet gibi memleketi olunca insanın, başından keçileri de şeytanları da eksik olmuyor maalesef.

Ama sanırım alıştık bu hıza. Çünkü yavaş ve sakin geçen bir hayat dilimimiz olmadı hiç. Artık doğuştan donanımlı doğuyoruz hayatın şartlarına. Daha aşağısını kesmiyor artık, bünye alıştı. Ne zaman bir durgunluk olsa daha da tedirgin olup gardımızı alıyoruz. Her an bir yerden bir şey fırlayacakmış gibi geliyor. Ve ne yazık ki haksız da sayılmayız. Her durgunluğun sakinliğin arkasından okkalı bir fırtına yiyoruz.

Ee böyle sert rüzgarlı bir memleketin olunca da sen de ister istemez sert oluyorsun. Azıcık eserekli yapımız var. Bizimde aynı ülkemiz gibi ne sağımız belli ne solumuz. Burada sakin duran insandan daha çok çekinilir. Göründüğü gibi değildir çıkar bunun altından bir şey diye düşünürüz hep.

Biz hep mücadeleye alıştığımızdan hayat şartları hep zor olduğundan her daim antrenmanlıyız.

Bizi bu zamana kadar zorbalıkla, dayatmayla, sopa göstermekle tehdit edebileceklerini düşündüler. Boyundurluk altına alabileceklerini umdular. Hele ki koskoca bir imparatorluktan çıkmışız enkaz gibi dişlerine göre bellediler. 100 yıldır uğraşa uğraşa hal oldular. En son 15 temmuza kadar. O tarih sondu.

Baktılar imkansız. Onlar deliyse biz zır deliydik.

Onlar gözlerini kararttıysa biz zaten bir mücadeleyle doğmuştuk. Doğuştan tahtalarımız eksikti zaten. Göz karartmakta neydi ki bizim için. Gözü kara doğar burada çocuklar, onu bilmiyorlardı onlar. Neyse biraz şok edici bir şekilde öğrendiler. Sadece onlar mı bizde öğrendik. Meğer bizi öldürmeyen şey güçlendirmiş. Bunun farkına vardık. Dedim ya kanda var delilik. Bu hızla çıktık bir yola kafa tuta tuta. İşe de yarıyor. Bizim alışkın olmadığımıza elalem nasıl alışsın.

Herkes afalladı. Dünya olarak sarsıla sarsıla ilerliyoruz. 2020'de dönüm noktamız sanırım.

Biz mi? Her zamanki gibi. Her iki kulvarda da yarışıyoruz. Hem salgınla hem dünyayla savaşıyoruz.

Şaşırdık mı? Yoo ben bildim bileli bir şeylerle savaşıyoruz zaten. Çok da şaşkınlık veren bir şey olmadı yani.

Sadece delilik tüm bunlar buna şaşırmadım değil.

Bakalım bugüne kadar hep akıllı uslu usturuplu bir devlettik bundan sonra da azıcık da biz dağıtalım ortalığı ne var yani... Yakışır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.