Hava Durumu

Meğer birer tenekeymişiz biz

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 06:30

Telefonum bozuldu bir anda. Kalakaldım sap gibi ortada. İnsan bir şeyin içindeyken ne yaptığını anlamaz ya bende oradan çıkınca anladım neyin içinde olduğumuzu. Meğer benim elim, ayağım, beynim, her şeyim olmuş anlamadan.

Saatim, rehberim, tarif defterim, not defterim, eğlencem daha aklıma gelmeyen niceleri. Meğer biz yıllardır bomboş zihinlerle geziyormuşuz ya.

Aklımda beynimin ufacık bir kenarında bile kırıntı yok. Hiç atmamışım kenara. Nasıl olsa elimin altında var, beynine ne gerek var değil mi. Hiç numara yok aklımda mesela. Dank etti bir anda. 'Allah' dedim 'Bir şey gelse başımıza ezberim de bir Allah'ın kulu yok.' Aklıma getirmeye çalıştım numaraları; eşimin, annemin ve babamın ki düştü aklıma dank diye. Sinirlerim bozuldu düşününce.

Sonra akşama tatlı yapacaktım mesela ayarladım her şeyi. Bir aldım elime telefonu aaa kapalı. Tariflerim bile orada ee haliyle yapamadım tabi. Yazı yazacağım, kara kara düşünmeye başladım nasıl yazacağım, nasıl göndereceğim diye. Aklıma gelmiyor kağıt, kalem.

Şaka maka bunu baya düşündüm. Uzun zaman sonra bu bahane ile elime kalem almış oldum. Özlemişim. Bunun tadı bile ayrı.

Ne çok paslanmışız. İçi boş teneke yığını gibi geziyoruz ortalarda. Vursan tın tın diye ses çıkacak. Hiç bu kadar kötü olduğunu anlamamıştım bu zamana kadar. Telefonum bozulmasa yine anlamazdım ya. Meğer bu teknoloji bizi teneke yığınlarına çevirmiş. Teknolojisiz bir hiçiz.

Bir şey olsa, mahrum kalsak bundan çıplak kalmış gibi olacağız neredeyse.

Bir teknolojiyi yöneteceğimize teknoloji bizi yönetir olmuş.

Düşünsenize gerilim filmi gibi...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.