Hava Durumu

Maksat ortalık karışsın

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2021 07:30

Nasıl bir kafa yapısı var bu insanlarda bazen hakikaten çok merak ediyorum. Girip de içlerine bakmak geliyor çoğu zaman yani diyorum bunu yaparken ne düşünmüş ne planlamış olabilirler.

Amaç hedef hırs öfke... İnsana neler neler yaptırıyormuş meğer de nutku tutuluyormuş insanın.

Hani biz de bir söz vardır bir deyim "yiğidi öldür ama hakkını yeme" bak işte bu cümleye karşılık gelen anlam var ya bu onlarda yok. Amaçları hem yiğidi öldürmek hem hakkını yemek.

Birini sevmeye bilirsin hatta daha ötesine geçelim nefret edebilirsin ama bazen ortada kabak gibi duran hakikatler vardır gerçekler vardır eee onlara da hak verirsin. Adamı sevmeyince iyi, güzel yaptıklarını da yok sayamazsın.  Saymamalısın hakkaniyetli olmak bunu gerektirir. Zaten hiç kimse dört dörtlük değildir olamaz, insan olmak budur, hatalar yapar insanoğlu, herkesi aynı anda da mutlu edemezsin hiçbir zaman. "Yav dersin şunu da hiç sevmiyorum ama bunu da şimdi iyi yaptı yani hakkını yemeyeyim..." gibi gibi.

Yok arkadaş bu vasıf bunlara bir gram işlememiş.

Neyden bahsediyorum, geçen bir haberle bir söylentiyle açmıştık gözlerimizi. Sabah uyandım bismillah bir mesaj kardeşimden " Erdoğan öldü diyorlar, haberin var mı? Çalkalanıyor burası..." Daha gözümü dahi açamamışım bile aaaa ben şok. Ani bir etki yarattı bende şak diye ayıldım.

Ohooo neler neler canlandı saniyesinde gözümde. Aman Allah'ım neler geldi aklıma, ne senaryolar ama... Olmayacak şeyler değil bilakis yüksek ihtimal hepsini yaşardık. Vay ki o zaman görün halimiz siz. Tam seyirlik olurduk haaa. Dünya bu manayla çekirdeğe başlardı bizi izlerken öyle bir zevk verirdik cümle aleme sorma gitsin. Çıt çıt çıt izle izle ye ye bitmezdi.

Velhasıl sonra ortaya çıktı ki bir söylenti hatta bilerek ve isteyerek çıkarılmış bir dedikodu. Amaç ne? Bilmem işte ortalık karışsın zevkine. Millet saniyelik de olsa hop oturup hop kalksın. Tüm felaket senaryolarını canlandıralım gözümüzde istediler herhalde ne bileyim. Milletin nabzını ölçmek istediler belki de.

Bakın konu yanlış anlaşılmasın konu bir adam değil. Konu devlet, konu millet, konu bir ülkenin Başkanı. Konumuz bu. Kişisel değil yani. Şahsi hiç bir şey yok ortada. Benim korkum milletim ve devletimdi, topraklarımdı, insanımdı.

Koca ülkenin başına gelebileceklerdi.

Biz çünkü bu ihtimalleri de yaşadık zamanında en entrikalı haliyle en yere çakılmalı şekliyle. Bu milletin yaşamadığı ihtimal kalmadı çok şükür. Hepsinden azar azar da değil baya yüksek doz tatmışlığımız var. Ondan zaten tüm korkumuz, evhamımız. Çok fazla yaşanmışlıktan gelen tedirginliğimiz. Ödümüz kopuyor çünkü tarihin tekerrür etmesinden. Aynı çöküşleri aynı yıkılışları yaşamaya takatimiz var mı bilmiyorum. Ödümüz kopuyor bir adım dahi olsa geri gideriz diye sırf bu yüzden.

Kızgınlığım buna işte. Sen nasıl oynarsın bu kadar hassas olan milletinle, onun korkuları, travmalarıyla... Ya sen de bu milletin evladısın bu hırs bu öfke bu kin niye insanına. Adamı sevmeyince bana ne de benden ne istiyorsun?

Ölçtün de ne oldu korku saldın da ne oldu ne geçti eline hakikaten merak ediyorum?

İşte sinirler az yıpranmıştı zaten az daha yıpransın. Dolar az çıkmıştı zaten biraz daha oynasın falan filan. İş olsun, atraksiyon olsun hiç yokmuşçasına. Yemin ederim korkudan endişeden besleniyor bu kesim zevk veriyor bu durum onlara.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.