Hava Durumu

Kudüs yandı...

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 07:30

Duydunuz mu? Bir daha tekrar edeyim mi?.. Kudüs yandı! Mescidi Aksa yandı!
Hatırladık mı? İlk kıblemiz olan cami...
Kutsalımız olan Kudüs... Kıymetlimiz olan Mescid-i Aksa... Bize emanet bırakılan Kudüs... Bin bir zorlukla alınan ve muhafaza edilen Mescid-i Aksa...
Ve enteresan olan bu değil biliyor musunuz?
Enteresan olan Müslüman aleminin hala kıyametleri koparmamış olması.
Garip olan hala oturuyor olmamız. Garip olan sesimizin hala ve hala cılız çıkıyor olması. Tuhaf olan 1.5 milyar Müslüman'ın kılının dahi kıpırdamıyor olması.
Bir yerde okudum bugün tepki olarak Mescid-i Aksa'ya namaz kılmaya giden 100 bin Müslüman olmuş. İsrail de mevcut askeri sayısı 160 bin imiş.
100 bin sivil Müslüman ve sadece 160 bin İsrail askeri.
Ve toplam Müslüman alemi ise 1.5 milyar...
Halimize bak. Acizliğimize bak. Büyük gibi görünen küçüklüğümüze bak. Emanetleri nasıl da güzel koruyuşumuza bak.
Uyuyoruz hala uyuyoruz.
Aksa yanıyor, etrafında toplanmış Yahudiler de açmışlar bayraklarını sevinç naraları atıyor. Kanım dondu videoyu izleyince.
Eyyy cemaati müslimin yanıyoruz yanıyoruz! Etrafımız sarılmış da sevinç naraları atılıyor. Orada Aksa yanmıyor bu alem yanıyor.
O çocuklar o kadınlar o adamlar...
Tek suçları namaz kılmak... Hem de kendi topraklarında kendi memleketinde kendi mahallesinde kendi camiinde...
Kimsenin yerinde toprağında evinde yuvasında değil kendi yuvasında.
Adamlar açık açık dalga geçiyor Müslümanlarla. En mübarek saydığımız bu günlerde en mübarek saydığımız vakitlerde hem de... En adi şekilde en acımasızca en küstahça halleriyle.
Bu arada biz ne yapıyoruz? Ne yapalım işte televizyon karşısında bizde oturduğumuz yerden beddua ediyoruz anca ne yapalım. Elimizden bu geliyor (!)
O beddualar dönüp dolaşıp bizi bulmuş da haberimiz yok. Ciğerimizin ortası yanıyor da ruhumuz duymuyor. Hissizleşmişiz lanetin en büyüğünü yemişiz de ayakta uyuyoruz.
Bunca zulmün hesabı sorulmaz mı hiç? İsrail'den mi? Hayır neden İsrail den sorulsun. Adam gavurluğunu yapıyor ondan beklenen bu zaten. 
Bizden sorulacak bizden!!!
Emanete hıyanetlik ettiniz denecek, o kadar ümmet sahip çıkamadı denecek, kardeşleriniz kan kustu denecek, kadınlara el uzattılar nerdeydiniz denecek, mabediniz kirlendi yandı, gök kubbe feryatlarla sarsıldı o ara siz ne yapıyordunuz, o kulaklarınız neden tıkalıydı denecek, fitil fitil gelecek burnumuzdan.
Ne demişti rahmetli Erbakan seneler evvel: "8 milyonluk İsrail için 1.5 milyar Müslüman ebabil bekliyorsa, o ebabiller gelse İsrail'i değil bizi taşlar. " Taşlayacaklar...
Daha duralım bakalım biz daha neler göreceğiz. Biz daha neler yaşayacağız...
Eyy Ümmeti Muhammed uyan! Kudüs ağlıyor... Çocuklar ağlıyor... Analar, babalar ağlıyor... Ramazan mübarek gün Aksa yanıyor... 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.