Hava Durumu

Koyun olursan...

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 07:30

Herkes çıldırdı. Cümleten çıldırdık. Alışveriş canavarı olduk çıktık. Her yerde indirim. Her zaman indirim. Bitmiyor ama. Ne hikmetse her daim indirim var. Bir de nereye baksan indirim. Evet eskiden de vardı hep vardı ama bu kadar değildi. Ya da bu kadar gözümüze gözümüze sokulmuyordu. O kadar cılkını çıkardılar ki.

Nereye cevirsen kafanı bir afiş, hangi kanalı açsan bir reklam, sosyal medya zaten başlı başına bir enteresan.

Ne kadar ünlü varsa reklamlarda oynuyor, indirim indirim diye bas bas bağırıyor. Hadi o ünlü... Bastılar parayı diyelim. Kazanıyorlar demek ki oynatabiliyorlar yani. Ya sosyal medya ya ne demeli.

Ne kadar şöyle hatrı sayılır takipçisi olan varsa hepsinde bir reklam aşkı. Hepsini mi tuttunuz arkadaş. Bu nedir yani. Herkes bir link paylaşma yarışında. O kadar kirli ki şuan o mecra girilmeye gelmeyecek derecede.

Bizde koyun. Kim nasıl yönlendirirse bizde o yöne gidiyoruz tabi. Kimse kendi hür iradesiyle bir şey yapamaz hale geldi. Kim nereye çekerse oraya gidiyoruz. Al deseler alıyoruz ver deseler veriyoruz. O kadar hakimiyet kurdular ki üzerimizde ne deseler yapıyoruz. Normalde al al nereye kadar değil mi? Sonu yok ki bunun. Bitmez yani. Yani mantıklı düşününce böyle. İşte asıl konumuz bu mantıklı düşünen kalmadı. Saksı niyetine taşıyoruz kafamızdakini. İşe yaşadığı yok süs sadece. Güzel gösteriyor bu. Bu kadar. Robotlara döndük görünüş insan iç ise teneke boş. Vursan tın tın diye ses gelecek.

O kadar para kazanıyorlar ki bizim sayemizde bitmeyen tükenmeyen hırsımız nefsimiz sayesinde artık ünlü oynatmakla yetmiyor kesmiyor. Bütün kim varsa sosyal medya fenomeni kendi çapında bile olsa hepsi satın alınmış. Şaştığım konu hepsine ne kadar verdiniz de bu kadar herkes bir yarışta. Ne kadar kazandıklarını bir düşünün. Herkesi satın alabilecek kapasiteye getirdik. Biz getirdik. Yedik yedik doymadık giydir giydir bir kapatamadık bir taraflarımızı yetmedi. Kumaşlar yetmedi kapamaya (açmaya) hala da yetmiyor.

Eee tabi bu kadar koyunu da gütmek gerek. Koyun çok olunca güden elbet çıkıyor. Bizde işte nereye götürürlerse gidiyoruz uysalız da üstelik.

Şey geldi aklıma Cem Karaca'nın bir şarkısı; Yiyin efendiler...

"Doyuncaya tıksırıncaya patlayıncaya kadar yiyin..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.