Hava Durumu

Korkuyoruz artık

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 07:30

Avrupa ile aynı kaderi paylaşmaya ramak kalmış. Nüfusumuz hızla düşüşe geçmiş. Genç nüfus giderek azalmaya yaşlı nüfus hızla artmaya başlamış. Doğum oranları büyük ölçüde azalmış. Durum vahim imiş. Bunun önüne geçilmesi gerekiyormuş.

Sayın Erdoğan üstüne basa basa bunları anlattı ve halkını doğuma teşvik etti. İyi hoş buraya kadar. Evet, ne kadar çok zor olursa olsun gerçekten çocuk taraftarıyım. 4 kardeşin en büyüğüyüm. Evet çocukluk zamanları zor geçti ama evimiz hep eğlenceli cıvıl cıvıl neşe içindeydi. Büyüyünce işler biraz daha kolaylaşıyor. Ya da zorluk derecesi yer değiştiriyor diyeyim. Ama değer mi hem de nasıl. Şu hayatta en çok şükrettiğim şeydir bu 4 kardeş oluşumuz. 2 kız 2 oğlan. Yani herkesin birer arkadaşı var evde daha ne ister insan. Amma...

İşte asıl mesele amadan sonra başlıyor. Şu an ki durumda bu çocuk meselesi öyle zor öyle zor ki. Çok istiyorum yalan yok. Benimde olsun tek çocuk kalmasın ama bununla paralel çok da korkularım ve endişelerim var. Bakıyorum kendimize, hayatımıza şu anki durumumuza ve direk dediğim şey şu; nasıl olur acaba, üstesinden gelebilir miyiz, becerebilir miyiz, GEÇİNEBİLİR MİYİZ?

Hayat öyle zorlaştı ki. Şimdi diyeceksiniz ki kolay mıydı sanki geçmiş de de. Hayır değildi, hep zordu. Bizlerin, bu coğrafyanın hayatı. Ama sanki şu an daha bir başka. Sanki zorluklar da mutasyona uğramış gibi. Ne yapsan ne etsen de olmuyor da olmuyor. Eskilerin sorunları gibi de değil şimdiki sorunlar. İnsanlar da değişti hayatta değişti sorunlarda değişti.

Şimdi hayatın neresini tutsan elinde kalıyor. Eskiden yine bir yerlerinden tutunacak dal bulabiliyordun. Şimdi her yer çürük, batık, pislik içinde. Neye kime nasıl güveneceğini bilemiyor en başta insan. Hiçbir güvencen dayanağın yoksa hele az da olsa vay haline.

Velhasıl böyle bir şey istemek için önce bazı şeylere el atmak gerek. İnsanlara güvence olmak gerek, inanmak, inandırmak gerek, dayanak olmak gerek. Bazı şeylerin garantisini vermek, içini rahatlatmak gerek.

Kuru kuruya işler yürümüyor artık. O kadar bitkin ki bu memleketin insanları artık, o kadar yorgun ki, onları ayağa kaldıracak gerçek çözümler gerek. Yani istemekten önce vermek gerek.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.