Hava Durumu

Konuşulmalı her şey

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2019 07:30

Konuşmalıyız...  Anlatmalıyız dertlerimizi, sevinçlerimizi, kızgınlığımızı, doğrumuzu, yanlışımızı.

Sevdiğimizi de, gıcık olduğumuzu da.

Her şeyi... Aklınıza ne geliyorsa. Susmayı sevmiyorum, şişkinlik yapıyor insana manen.

Hani denir ya, "Her doğru her yerde söylenmez "

Yok. ben söylenir diyenlerdenim. Söylenir arkadaş! Neden söylenmesin? Susunca ne oluyor? Asıl her şey susmaktan oluyor. Ona sus, buna sus! O söylenmez, bu söylenmez...

Peki biz neyi söyleyeceğiz? Her şey söylenir. Sadece üslubu bilmek lazım. İletişim kopukluğumuz var. Herkes kendini kabuğuna çekiyor. Hep karşı taraftan bekliyoruz ilk adımı. Herkes birbirini bekliyor. Kızdığını da söylemeli sevdiğini de. Hatta gıcık olduğu yanları da.

Sırf inattan kardeşiyle, ablasıyla 1 sene konuşmayan arkadaşım var. Şok olmuştum duyunca. Ortada bir şeyde yok ha ele avuca gelen. Eften püften şeyler.

Hep inattan sebepsiz... Aynı evin içinde aynı odada küs durdular sene boyunca. Hep iletişimsizlikten işte bunlar. Aslında bağır çağır kavga et, dök içindekini. Söyle doğrusunu, yanlışını. Rahatla... Böyle anca 3 gün küs kalır insan. Çünkü içinde tuttuğun kalmadı, boşaldı, aktı, gitti.

O yüzden yeri geldi mi kavga da etmeli insan, rahatlamalı. Konuşa konuşa anlaşabiliriz anca. Bugün sus! Yarın sus! Sonra birike birike daha kötüsü oluyor. Sonra hangi birini anlatacağını, söyleyeceğini şaşırıyor insan. Ben öyleyim mesela. Mümkünatı yok suskun duramıyorum, daralıyorum, bunalıyorum hiç bir yere sığamıyorum. İlla ki söylemeliyim. Gerekirse kavga etmeliyim, içimdekini akıtmalıyım. Ya hep beraber sevinelim, üzülelim, kızalım, anlaşalım. Koskoca gökyüzünün altında nefes alamaz hale geliyorum, mutlaka konuşmalıyım. Yalan değil, bazen deniyorum. Evet, karşı taraftan da beklediğim oluyor ama gel gelelim yine dayanamıyorum. Sabrım yok.

Sonra konuşuyorum, anlatıyorum, yeri geldi bağırıp kavga ediyorum ama rahatlıyorum. İçim dışım temizleniyor ve daha ılımlı biri oluyorum. Mutlaka anlaşmalıyım, sona ulaştırmalıyım olayı. Sonu tatlı da olsa acı da olsa. Bilmiyorum iyi mi kötü mü ama içinde tutmanın da iyi bir tarafı olduğunu sanmıyorum. Çünkü mutlaka bir yerden çıkacak o. Öyle ya da böyle... En iyisi mi hiç kasmadan sıcağı sıcağına halletmeli.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.