Hava Durumu

Komik(!) şeyler

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 07:30

Farkında mısınız bugünlerde komik şeyler oluyor. Komik diyorum çünkü artık ağlanacak halimize gülüyoruz ya garip şeyleri komik göreyim dedim ben de.

Tatil beldelerinde bir bir vakalar sıfıra iniyor ne sevindirici haber değil mi?

Hem bir yerde de değil sırasıyla temiziz haberleri geliyor. Bodrum'a Çeşme'ye gidecekler yaşadı güzel rahat ve korkusuz bir tatil onları bekliyor. Bu haberlerle gidemesek de bize de bir rahatlık gelmiyor değil yani (!).

Sonra enteresan bir gerekçeyle 1 senedir sayesinde milletin şifa bulduğunu söylediği udi hindi yağı kaldırılıyor. Söylenenleri geç, hakkında hadis-i şerif bile var üstelik. Ve doğada bilinen en güçlü antibiyotik olduğu yıllardır da biliniyor biz yeni tanışmış olsak da. Araştırmalarla sabit,şifa verdiği sayısız hastalık var. Son bir senedir basit ama bizim normalde hemen hastanelere koştuğumuz durumları hastalanmaları önemli ölçüde azalttığı aşikar.

Artık hastaneye gitmeden kendi başımızın çaresine bakabilir olduk. Bu biraz mecburiyetten oldu ama sonuçta tecrübe ettik, olabiliyormuş gördük. Bu zamana kadar her ufak bir şeyde hastaneye koşmamızın gereksiz olduğunu anladık. Her ufak bir baş ağrısında ağrı kesici kullanmak yerine başka başka sağlıklı alternatifler varmış da biz bunca zaman boşuna onca ilacı içmişiz bunu görmüş olduk. Mecburi bir bilinçlenme yaşadık ülkece hatta dünyaca.

Kendimden örnek vereyim; ben bu zamana kadar kekik yağını neden bilmiyor ve kullanmıyormuşum acaba kızıyorum kendime.

Korona virüs vesilesiyle tanıştık bu mucizeyle. Bunca zaman onca burun tıkanıklığını türlü türlü ağrıyı boşa çekmişim yazık. Bu aydınlanmanın, ilaçsız da bazı şeylerin üstesinden gelinebilineceğinin en basit örneği.

Ama gel gör ki yine canım ülkemde enteresan enteresan işlere imza atılıyor.

Neden? İlaç firmaları zarar mı etti de kin tuttunuz bitkisel şifalara.

Hasta mı ettiği yoksa şifa mı verdiğini yıllardır çözemediğimiz, bir tarafımız iyileşirken bir tarafımızı bozan haplar satılmaz mı oldu? Bazıları kazanamaz mı oldu, ne oldu?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.