Hava Durumu

Kıyamet gibi...

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 06:00

Sanırsın bir bilim kurgu veya bir kıyamet filminin tam ortasındayız.

Ama hepsi gerçek.

Yaşıyoruz yani. Kim tahmin edebilir veya kim bilebilirdi ki şehirlerin hayalet şehre dönüşeceğini. Evden bile çıkmaya korkar olacağımızı.

Veya Karantinayı...

Ne kötü bir kelimeymiş. Ne demekmiş ne kadar zormuş tüm dünya olarak tattık ne yazık ki.

Gerçekten kıyamet gibi bir şey.

Bir ara hakikaten dedim ki acaba kopacak mı ki gerçekten. Son demlerimizi mi yaşıyoruz acaba. Artık dünya kaldıramadı al işte çöküyor dedim. Ama çöküş değil de nedir bu.

Hepimiz psikoloji olarak da çöktük. En ufak bir şeyden nem kapar olduk. Her şeye herkese mikrop gözüyle bakar olduk. Dezenfekte etmekten ellerimizin haşatı cıktı. Her yer pis mikrop yuvası gibi gelmeye başladı. Kafa da türlü paronayalar dönüp duruyor. Ne kadar çaresiz ve bitkin insanoğlu. Ne yapacağını nasıl davranacağını şaşırmış durumda.

Acizliğimizi en acı şekilde insanlık olarak bir kez daha anladık. Ne yapsan olmuyor ne yapsan baş edemiyorsun sen ne yaparsan yap olacak olan korkulan oluyor ve sen çaresiz kalıyorsun. Herkes kendini eve kapatmış olmasına rağmen hızla baş edilemez şekilde ilerliyor hastalık. Bize de sadece korkarak elimizden geleni yaparak dua ederek beklemek düşüyor. Yapamıyoruz bir şey. Bekliyoruz...

Evet bekliyoruz. Ne olacaksa olacak ve biz kendimizi kaf dağında gören her şeyi yapabileceğine inanan insanoğlu sadece izleyebiliyor. Çaresiz yorgun bitkin ve umudunu yitirmemek için çırpınır vaziyette.

İlerisini göremez olduk insanlık durma noktasına kadar geldi. Bundan sonrası ne olur, nasıl olur, nasıl toparlanırız, nasıl herkes kendine gelir bilinmez. Dünya da çöküşe geçen ekonomi nasıl ne zaman tekrar eski haline gelir tekrar ne zaman yeşillenir insanoğlu bilinmez. Önümüz sis göz gözü görmez durumda. İnsanoğlu sola dursun bu arada dünya kendine gelmeye başladı. Hava temizlenmeye sular berraklaşmaya hayvanlar serpilmeye başladı. Nerden elini çekse insanoğlu orası yeşillenmeye başladı. Biz nefessiz kalırken diğer canlılar nefes almaya başladı. Demek ki bunca zaman biz onları nefessiz bırakmışız. Ne kötülük etmişiz ki fitil fitil çıkıyor acısı. Gerçi buda bizim suçumuz. Bu kadar berbat etmeseydik dünyamızı bunlar da başımıza gelmeyecekti. Kendi kendimizi bitiriyormuşuz da haberimiz yokmuş. Durum vahim. Sanırım en büyük imtihanlarımızdan birini veriyoruz. Ama tüm bunların bir geri dönüşü yok, giden gitti tükenen tükendi. Baştan her şeyi düzeltmenin mümkünatı yok. Sonumuz ne olur bilinmez...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.