Hava Durumu

Kıtlıyorlar memleketimi...

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2021 07:30

Bir cümle okudum "Kurabiye gibi kıtlıyorlar memleketimi dört bir yandan..."

Aaa sinirden bir gülme aldı beni. Ama nasıl asabiyet çöktü bir anda. Ağlanacak halimize güldüm ben ne yapayım ? O an onu yapabildim. Şaka gibi değil mi her şey? Bir bana mı öyle geliyor. Yani kırk yıl düşünsen olmayacak şeyler oluyor şu an. Birileri bizimle fena oynayıp fena dalga geçiyor.

Azerbaycan parası olmuş 8 küsür lira. "Iğdır'a akın etmişler" haber başlığı bu.

Daha geçen kaç gün oldu bilmiyorum. Gördük ya havalimanı görüntülerini istif istif, paket paket tuvalet kağıtları gitti ucuz diye elin memleketlerine.

Bak hakikaten kötü bir şaka, bir kabus gibi şu yaşananlar.

Marketlerdeki süt 15 lira oldu diye bize bayağı uzak bir süthaneye gittim bende. Zor geliyor ama "Hem al sana bahane hem de katkılı değil. Paketlisinden daha iyi" diye düşündüm. Ben köy sütlerini açıktan satılan çiğ sütleri daha çok severim. Daha sağlıklı bulurum benim fikrim bu.

Çok olmamıştır halbuki oradan alalı en son 4,5 TL'den aldım. O bile 7 lira olmuş. 2 kilo süte verdim 14 lira...

Ucuz gıda alacağım diye kampanya varmış diye uzun uzun sıra kuyruklarına da rastlıyoruz artık. Millet market broşürü kovalıyor deli gibi.

Geçen marketten bir şey aldım kasiyer kız bile ürünü geçerken  şaşırdı "Bu ne ya dedi bu kadar?" Sonra da bana dönüp "Her dakika böyleyim biliyor musunuz ? Ben bile takip edemiyorum artık, düşünün" dedi. Ne diyeyim güldüm. Yine güldüm...

En çok canımı yakan şeyse şu, oradan buradan gelip de memleketimden mal çekmeleri. Eee bunu sonu nereye varacak, zaten stokçuluk hat safhada bir de az olanda dışarı giderse bize ne kalacak kalan ne kadar olacak. Her Allah'ın günü marketler de etiket değişimi yapıyorlar zaten.Her daim zam geliyor bize kalanı daha ne kadara satacaklar.

Hakikaten savaş zamanı ambargo zamanı gibi zaruri ihtiyaçlarımızı alamayacak duruma gelebilir miyiz acaba diye düşünmeye başladım.Yalan değil. Şimdiden başladık sınırlı sayıda almaları zaten de.

Suçlar ihmaller çok büyük amenna da çok da oyun oynanıyor üstümüze. İnsan sabrıyla da bu kadar oynanmaz ki.

Geceden sabaha ne olmuş olabilir ki de altın bir anda aşırı yükselebilir. Dolar, Euro fırlayabilir. Ne olabilir yani gecenin bir körü ne tetikler bunları bu kadar oynayacak.

Saçmalık...

Şu aralar çok yorulduğumu hissediyorum gerçek manada. Neler neler atlattık neler yaşadık bu gözler bile neler gördü ve hala da ne yazık ki görmeye devam ediyor.

Ve tüm bu olanlar ardı ardına oluyor arada bir gıdım bile nefes alacak zaman bulamadan oluyor. Daha ne olsun artık dediğimiz ne varsa hep bir tık ötesine geçtik.  Her defasında yaşadık bunu. Artık ne şaşırmaya takat kaldı ne ağzımızı açıp da iki kelam etmeye. Hakikaten çok yorucu ve yıpratıcı bir coğrafya da yaşıyoruz. Bedelleri çok ağır geçiyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.