Hava Durumu

Kime mubah kime günah bu işler

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 07:30

Arkadaş ülke gündemine bak. Yemin ederim başlı başına hiç derdin tasan olmasa bile insanda baş ağrısı yapacak cinsten. Şöyle bir bakmaya bile gelmiyor sabah sabah sinirlerimi alt üst etti.

Bir yerlerde habire darbe girişimi oluyor. Afrika'yı yine cadı kazanına çevirdiler.Gerçi ne zaman düzeldi ki orası da, aynı orta doğu gibi.Bir rahat bırakmıyorlar adamları, zaten zor bir hayatları var şöyle kendi hallerinde yaşasınlar.

Ca'nım ülkem desen ohooo ne ararsan var. Piyasa da araba yok deyip sırf amaç milleti galeyana getirmek için sıfır araba stoklamalar mı dersin, pişkin pişkin canlı yayına çıkıp da bir taciz olayını anlatan hoca mı istersin.

Ama ne hoca saygın diye yerlere göklere koyamadıkları, önünde ilikli düğmelerle bekledikleri, en saygıda kusur edilmeyeninden.

Bu yaptığı patavatsızlık da ilk değil hani. Yani adına patavatsızlık diyeyim bari de kibar olsun ne diyeyim. Yoksa yaptıklarının bununla uzaktan yakından alakası yok yaptıkları düpedüz edepsizlik, hayasızlık, tacizdir.Daha da yazmayayım siz anladınız. Amma velakin gel gör ki bazı güruha bunu anlat. Onlar kendilerinden olan birileri için dilsiz kör ve sağırdırlar. Kimden bahsediyorum Prof. Dr.(!) Celal Şengör'den. Adam ben biliyorum aydın adamım diye her istediğini söyleyebilir ve yapabilirim sanıyor. Öyle bir ego var adamda. Ona her şey mubah. Ne yaparsa ama. Öğrencisinin eteğini kaldırıp şaplak da atabilir mesela. Ne var! Üstüne birde biz abartıyor oluruz. Ne yani. Birde utanmadan canlı yayına çıkıp canım sizde abartıyorsunuz diye açıklama yapıyor o kadar utanmaz. Ama ben ona da kızmıyorum zaten ee belli adamın hamuru bozuk birde o kadar pohpohlamaya ne olacaktı. Her yaptığı edepsizliğe gülünürse alkışlanırsa görmezden gelinirse ne bekliyorduk ki sonunu. Adamda suç yok, suç onu bu raddeye gelmeye teşvik edende. Biz de yani.

Bakın eğer bunu az sağ cenaba yakınlığıyla bilinen, bakın azda olsa diyorum ılıman biri diyorum sadece biri yapsa oooo kıyametler kopmuştu. Hem okul hayatı hem sosyal hayatı hem kariyeri hem insanlığı her şeyi biterdi. Gömecek yer bulamazdık. Sadece onunla da kalmazdı iş nerelere nerelere varırdı. Ne bedeller ödetilirdi. Bunun aması maması yok suç suçtur edepsizlik edepsizliktir insanına göre değişmez değişmemeli. Her kim yaparsa böyle bir şeyi hatta yeltenirse bile cezası kim olursa olsun aynı olmalı ayrım yapmadan. Ama biz ne yapıyoruz işimize geleni yerden yere vuruyoruz gelmeyeni görmüyoruz duymuyoruz anlamıyoruz. "Aman ne var canim bunda" oluyor sonra. Ne var tabi canım artık bu devirde edep bile adamına göre. Herkese ayrı derecede.

Bir hoca çıkar dini gereği bir açıklamada bulunur,bakın hoca diyorum zaten, adam başlı başına dinle ilgili bir açıklama yapacaksa bununla ilgili olacak tabiki tahsili bu çünkü. Alalede biri değil ki hoca amaç bu zaten. Yerden yere vuruluyor vay efendim nasıl olur da bunları söyler yav diyorsun bunun adamla ne ilgisi var emir böyle zaten o sadece yüksek sesle söylüyor çünkü üzerine vazife. Hayır ne olursa olsun söyleyemez kimseye duyuramaz. Lan diyorsun Allah'ın emri bu adamlık bir olay yok ortada. O sadece anlatmakla vazifeli ister uy ister uyma karışan yok ki bundan sonrası sende zaten. Olmaz! Yine de söyleyemez. Anlamayız Allah'ın emri falan!!!!

Ne raddelere varıyor olay. Olmayacak sözler edilmeyecek laflar ediliyor.

Buna da etsenize Allah aşkına! Benim kızdığım yer bu adam kayırmayın! Birine günah ötekine mubah olmasın. Adil olun insan olun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.