Hava Durumu

Kim öle kim kala...

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2021 07:30

Dışarıda işimiz vardı, hem de bir iki alınacaklarımız. Uzun zaman sonra toplu taşımayı kullanmak durumunda kaldık. Normalde sıkıntımız yok da işte malum Kovid korkusu engel oluyor uzun zamandır. Ama oğlum bayılıyor. Kovid olmasa çok gezebilirdik o otobüs bizim şu metro senin hiç sıkıntı değildi. Araçsızız bir süredir öyle de rahata alışmışız fark etmeden bu vesileyle ne kadar rahata alışmış olduğumuzu keşfettik.

Oğluma ayakkabı alınacak bir yere girdik, karşıdan bir tanesini beğendim."Bak, bu güzelmiş" dedim.Tabi fiyatına bakmadan olmuyor. Fiyatını görmem ile yerine koymam arası 1 2 saniye falan. 480 lira civarı fiyatı vardı ayakkabının. Onu bıraktım başkasını aldım, sonra yine başkasını, yine başkasını... Beğenmediğimden değil ha yanlış anlaşılmasın sadece fiyatlarını gördükçe küçük dilimi yavaş yavaş tutmaya başladım o kadar. 300 küsürlerden aşağıya ayakkabı yok.

Bize yardımcı olan kıza dedim ki: "Bunlar ne ya Allah aşkına.Öyle kar yapacak kadar alabilen var mı hakikaten" 

"Yapacak bir şey yok.Fiyatlar böyle bir süredir.Ne pahalı değil ki bunlar mı zamlanmayacak mecbur alacaklar çocuk onlar kıyabilecek var mı?" dedi gülerek "alan tabi ki var..."

Sonra ben ayakkabılar arasında kaybolmuşken artık sinirden ne yapacağımı bilemezken eşim elinde bir montla geldi.

"Bak bunu alayım diyorum fiyatı da iyi bir daha bulamam, nasıl?"

Fiyatı iyi dediği 370 lira. Artık bizde adapte olmaya başladık mecbur diğer fiyatları görünce aaa diyoruz böyle rakamlara iyiymiş bu, alalım, kaçırmayalım.

Neyse ben ayakkabıları hallettim kendimce artık güç bela bir şeyler ayarladık, bende mont bakmaya başladım, fiyatı aklıma takıldı.Yav 400 liralık monta iyi diyoruz diye. Bakmaz olaydım karşıdan birini beğendim evirdim çevirdim aaa güzel hadi fiyatına da bir bakalım, 1.399 lira okudum etiketi.

Dedim ki "hemen al elindekini bu ne fiyata bak!" derken başka bir müşteri "Ne 1. 399 mu" dedi."Hanımefendi bir yanlışınız var o kadar ucuz değil bir daha bakın"

Ben daha da katlanan şaşkınlığımla bir daha baktım.Evet bir yanlışlık vardı, o müşteri haklı idi ben 1.999'luk fiyatı 1,399 olarak okumuştum. Bir gülme aldı beni ben gülünce müşteri,kasiyer, bize yardımcı olan kız herkes gülmeye başladı.

Adam dedi ki "Sinir minir de kalmıyor değil mi, bir saatten sonra insan da? " 

"Aaaaskolsun ne siniri, bu saatten sonra sinirin kendisini nerden bulalım biz.O bile lüks kalacak yakında da komple sıyıracağız."

Gerçekten ramak kaldı, bu böyle olmaz olamaz. Daha fazla devam edemez, buna kimsenin gücü, kuvveti, takati yok. Bu kadar ağır yüklerin altında ezile ezile cinnetlik seviyelere ulaşırız biz başka çıkışı yok zaten. Bu milletin de cinnet hali hiç hayır getirmez. Bir şeyler yapılması lazım acilen. Fena patlayacağız da o zamana da işte kim öle kim kala...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.