Hava Durumu

Kardeş nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 07:37

Kardeş sayılmak için illa aynı ana babadan doğmak mı gerekir?

Aynı kandan mı olmak gerekir? Aynı rahmi mi paylaşmak gerekir?

Hayır, gerekmez bazen. Kardeş olmak için bunların hiç biri gerekmez. Hem de hiçbiri.

Ama öyle bir duygu ki o. Tarifi yok. Ben şahsen kanımca yani tek çocuk olanlara üzülüyorum o duyguyu tatmamış olmalarına. Tamam, sağlık açısından bazen bir kardeş daha mümkün olmuyor olabiliyor onu saymıyorum. Bilerek isteyerek olanından bahsediyorum. Büyük haksızlık aslında... Dünyanın en güzel duyguları arasında bu duygu... Başka hiçbir şeyle kıyas edilemez doldurulamaz. O duyguyu o çocuğun elinden alıyorlar. Büyük haksızlık. Evet, zor; evet, gerçekten çok zor... Büyük sorumluluk. Ama bu dünyada ne zor değil ki ne sorumluluk değil ki. Aslında evet ilk başta çok zor gözükse de sonraları o zorluk tatlı bir hal alıyor. Sonra zorluğu gidiyor tatlılığı kalıyor.

Evet kardeşlerim var hamdolsun aynı anadan babadan şükürler olsun onları veren rabbime. Onlar olmasa ben ne yapardım nasıl olurdum şimdi ki halimle mi kalırdım bu Nagihan mı olurdum bilmiyorum. Büyük ihtimal bambaşka biri olurdum herhalde. Çünkü şimdi ben bir ablayım. 3'ünün ablasıyım. Küçük anneyim ben. En küçük kardeşim bana öyle der. Kendim de küçüğüm de zaten. Onun kastettiği o değil. Bir nevi birazcık anne gibi oluyorsunuz ister istemez. Zor muydu evet gerçekten zordu. Ama güzeldi. O zamanlarda o zorlukta da güzeldi hele artık büyüyünce tadından yenmez oldu. Napalım bu dünya da hiç bir şey kolay elde edilmiyor zaten değerdi yani her şeye. Bu büyük bir nimet zaten başlı başına...

Bir de başka bir boyutu var bu nimetin. Bu da bir kardeşlik aslında... Ama aynı ana babadan değil. Başta dedim ya kardeş olmak için ne gerekir diye.

Aynı kan aynı rahim gerekmiyor bazen. Herkese de nasip olmuyor bu nimet. Bunu gördüm ben nasiplenenler gerçekten az. İşte ben o azın içindeyim hamdolsun. Nasıl büyük bir şey nasıl büyük bir duygu. Aynı kardeş gibi oluyor işte. Bazen bir bakışından bazen sesindeki ince bir tınıdan bir hareketinden telefondaki sesinden belli etmemesine rağmen... Bir derdi var belli. Bir sezgi... Adını koyamadığın bir hissediş. Nasıl oluyor bilmiyorum ama hissediyorsun. Akrep burcuyum ben hislerim kuvvetlidir onunda etkisi var belki biraz da. Tarif edemiyorsun ama hissediyorsun. Açıkla deseler açıklayamıyorsun ama bir şey var bir his. İçini yakan, rahatsız eden içini gıcıklayan gözlerini anlamsızca bir anda dolduran Bir his. Acaba yanlış mı anladım diyorsun sonra yine aynı şey. Sonra sormaya cesaret ediyorsun ve evet haklısın var bir şey. Ve ben buna şaşırıyorum nasıl anladım ne oldu da anladım. O da şaşırıyor. Bir şey de yok ortada. O his oraya kalbime nasıl girdi. Sen kimsin? Kardeş... Kardeş işte! Başka bir şey olamaz. Çünkü bu duygunun başka bir tarifi yok sen anca bu hissi bu duyguyu kardeşine duyarsın. Bir bağ var çünkü aranda. Aynı kan akıyor nasıl hissetmeyeceksin ki.Ama asıl mucize işte bu. Aynı kana da sahip değilsin ama bir bağ var hem de en kuvvetlisinden anca kardeşine duyabileceğin cinsten. Ve oda sana diyor ki üzülüyorsun sana anlatamıyorum. Ve ben bunu fark edince, anlayınca hamd ettim. Bulunmaz nimet... Herkesin arayıp da isteyerek bulamadığı bir lütuf. Herkese vermediği sadece seçtiklerine lütfettiği.

Hamdolsun 'karındaş' larımın varlığına...

Hamdolsun kardeşimin varlığına...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.