Hava Durumu

Kalp gönül yürek... Aynı mıdır...

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2018 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2018 07:14

Bir fotoğraf düştü haber merkezlerine...

İki askerin olduğunu anladığımız birbirine kenetlenmiş elleri...

Zeytin Dalı Harekatı'nda yararlanan iki Mehmet'in hastanede birbirine destek olmak için tuttukları elleri...

Tüm gazetelere haber sitelerine manşet oldu o eller...

Kimindi onlar kime aitti... Bugün kime ait oldukları da ortaya çıktı.

Sözleşmeli erler Ali Uysal ve Olcay Özçam...

İkisi de yaralı acile yan yana sedyelere yatırıyorlar roketin etkisiyle kulakları sağır olmuş ağır yaralılar acıdan kıvranıyorlar ama yinede birbirlerini unutmuyorlar.

Ali Uysal anlatıyor: "Olcay çok acı çekiyordu ve kusuyordu sesleniyorum ama roketin etkisiyle sağır olmuştuk kimseyi duymuyorduk ona sesimi ulaştıramadım. Ben de elini tuttum sımsıkı."

Ve ekliyor hemen ardından "Hiç kimse bizi yıldıramaz. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak etkin ve saygın bir kurumuz Allah'a şükür. Allah'a şükür milletimizin duası bizi koruyor. İyi ki varlar, iyi ki yanımızdalar."

Ne denir bu sözlerin üstüne... Ne anlatılabilinir mesela...

Ne desek boş ne anlatsak boş ne kadar teşekkür etsek minnet duysak az yetmez...

Bizim buradan oturduğumuz yerden öyle olsa böyle yaparım şöyle olsa şunu yaparım dediklerimizi onlar yaşayıp, tadıp asıl ilginci eskisinden daha fazla yürekleri dolu olarak söylüyorlar.

Hani Türkler için söylenmiş bir söz vardır ya "Türkleri öldürebilirsin ama asla yenemezsiniz " diye...

Nasıl yenilsin bu Mehmetler. Onlarda bu yürek oldukça nasıl pranga vurursun elerine ayaklarına. Belki vurursun elerine ayaklarına ama o yüreği ne yapmak lazım işte tarih boyunca bunu anlamadılar.

O yüreğe pranga işlemez. İster o yüreği sök çıkar kar etmez yenisi gelir bitmez ki o mangal gibi yürekler.

İşte bitmediği için o yürekler yenemezler asla Mehmetçiği...

Bunu dünya daha idrak edemedi. Daha neyin ne olduğunu anlamadı. Anlayamazlar zaten beklemiyorum öyle bir şey. Hani biz YÜREK deriz. Karşılığı kalp değildir onun. Yürek ayrı bir şey, apayrı. Onları anlamak için önce "mangal gibi yürek"leri anlamaları lazım. Ve lakin dillerinde yüreğin karşılığı yok. Gönül 'ün bile karşılığı yok ki onlarda yüreğin olsun. Kalp gönül yürek... Aynı mıdır... Aynı şeyleri mi ifade eder. Biz alışkın olduğumuzdan dilimizin zenginliğine hiç düşünmemişizdir bile. Üstünde durmamışızdır. Aynı mı aynı şeyi mi ifade eder.

Bizi anlamaları için daha çok yolları var. Ben bile bazen anlayamazken hafsalam almazken dilim boğazıma dolanırken o yol bitmez sanırım...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.