Hava Durumu

Kaliten olmalı...

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 06:30

Nasıl da çirkin saldırıyorlar. Bu dili sevmiyorum kim olursa olsun. Bir şeyin adabı olmalı. Bir seviyesi bir kalitesi olmalı. Kavga bile etsen bir limitin olmalı.
Hele ki sen bir siyasetçiysen, gazeteciysen, yazarsan, programcıysan. Çünkü senin üzerinde bir sorumluluk var ister iste ister isteme. Madem bir ahlaka bulanmayacaksın insan karşısına da çıkmayacaksın!
Ben biliyorum, ben bir fikir sahibiyim demeyeceksin.
Ben danışılacak adamım demeyeceksin. Böyle edep yoksunu insanları destekleyenleri de anlamıyorum.
Tarafım yok. Kim haksız ise sözüm ona.
Mesela kim ne derse desin Akit'e hep mesafeliyim. Yaptıklarını, dilini, savunma tarzını, saldırı halini beğenmiyorum. Seviye bakımından çok düşük.  Haklı bile olsalar yaptıklarıyla kendilerini haksız konumuna düşürüyorlar her zaman. O dil tasvip edilemez.
Sen bir insana hakaret, küfür edemezsin ne olursa olsun. Sev veya sevme. Yaptığı yanlış olsa bile. Sen izlenensin dilinde ona göre seviyeli olmalı.
Ne yapmış olursa olsun birine küfürlü, edepsiz, aşağılayıcı  bir manşet atamazsın. Hele ki kocaman dev gibi ana manşet hiç atamazsın.
Peki...

Bana göre senin seviyeden uzak olan Sözcü'den ne farkın kalır. Tuttukları taraf farklı olabilir ama bu iki gazete birbirine çok benzer.
Dilleri aynı bir kere. Kafa yapıları aynı savundukları farklı olsa da.
Benim naçizane fikrim şu ki; eğer biri kendine, dinine bağlı muhafazakar diyorsa ona uygun edebin olmalı. Din demek edep demek. Kalite demek. Seviye demek. Kaliten, seviyen ve en önemlisi edebin yoksa her şey çöp. Sen içinde ne yaşarsan yaşa dışa vurmadıktan sonra her şey boş. Zaten; içinde ne varsa dışarı da o çıkar. İkisi farklı değil aynı şeydir.
Farkın olmalı. Edebinle farkını belli etmelisin. Klaslığınla örnek olmalısın. Herkes tartışmasız seni kaliteli bulmalı.

Seninle aynı görüşte olsun olmasın istemsizce sana saygı duymalılar.
Yoksa televizyona çıkıp bir de yazarım deyip, cahilce bir şekilde "İmam hatipten mezun olmuş olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor. Bakın cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız..." deyip herkesi aynı kefeye koyabilecek kadar sığ bir insandan farkın kalmaz.
At gözlüğünü atamamış, yıl olmuş bilmem kaç ama hala kafa yapısı 70'ler 80'lerde kalmış biriyle aynı seviyede olmak da büyük rezillik. Seviye derken bunu kastediyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.