Hava Durumu

Kadın kini...

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2017 06:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 06:17

Evet, dünyadaki gelmiş geçmiş ne kadar savaş varsa görünürde sebebi erkekler gibi gözükse de; hayır, içeride bir yerlerde aslında işin özünde hep bir kadın vardır. O kadar gizli ustaca saklanırlar ki tüm o olan bitenleri sadece erkekler yaptı kanısı kalır bizde.

Aslında savaşı getiren süreç de çoğu zaman kadın yüzündendir. Bakın erkek kini diye bir şey duydunuz mu? Ama kadının kini diye bir şey var.

Kadının kini...

Taaa milattan öncelerine dayanıyor

Benim bildiğim ve eminim hemen hemen herkesin de bildiği 3 savaş var; Truva Savaşı, Cengiz Han'ın karısı için girdiği savaş, bir de Atilla'nın savaşı...

Truva zaten milattan öncesine dayanıyor.

Yani buna şöyle de diyebiliriz dünya üzerindeki ilk savaşlar kadın yüzünden çıkmıştır. Gerçi Truva'dan örnek verene kadar Habil ve Kabil örneği var önümüzde.

Evet görünürde kan akıtmayı intikam almayı erkekler yapıyor gibi görünse de aslı öyle değil.

Şöyle örnek vereyim kadınla erkeğin en bariz farkı; düşünme yapısı. Kadın, kabul edelim daha karmaşık ve detaycı. Ne düşündüğünü ne planladığını anlamak biraz güç... Bellekleri daha sağlam ve neredeyse hiçbir şeyi asla ve asla unutmuyorlar. Aslında hep ters orantılıdır kadın şefkatle nefreti aynı anda barındırabilir. Annedir kadın. Anne şefkati varken her kadında, bunun yanında durdurulamaz nefreti de vardır. İkisini bir yürekte tutar. Karıştırmaz birbirine, sadece nerede kullanacağını bilir. Aslında ne kadar şaşırtıcı değil mi? O kadar merhamet ve şefkat varken bu kini nerede besledin sen? Kin beslemek mesele değil, asıl mesele alınan intikam şekli. Durur, düşünür, bekler sabırla... Sonrası facia...

Kime ne olmuş? Neresi yanmış?  Kimin canı yanmış umurunda olmaz. Sonu o kadar feci olur ki, biz kadınlar bile şaşar kalırız. Aslında aynı potansiyel bizim içimizde de var. Ama etki o kadar büyük olur ki kendi hemcinsi bile küçük dilini yutar.

Ahir zamandayız ve dünya kurulalı beri kadının ne kadar tehlikeli olduğu nerede ne yapacağı çözümlenemedi.

Evet bazen o kadar kötü şeyler oluyor ki bazen o kadar çirkinleşilebiliniyor ki... Hemde kendi hemcinsine karşı. Kadın kadına bazen gerçekten bu kadarı da olmaz dedirtecek şeyler yapabiliyorlar.

Bekliyor bekliyor ve verebileceği en yıkıcı zararı veriyor. Önce düşünüyor sık dokuyor ve en can alıcı yerden vuruyor. Sadece karşısındaki kadına değil kadının etrafında kim varsa ne kadarı etkilenebilecekse en fazla ne kadar kişiye zarar verilecekse kural ahlak tanımaksızın en ağır şekilde zarar veriyor. Bu intikamın ahlakı acıması olmuyor maalesef. Zaman zaman şahit oluyoruz ve bunu nasıl yapabildi hiç mi düşünmedi bilmedi bunu nasıl midesi alabildi karşıdaki ne yaptıysa yapsın ama bunu nasıl... die ben kendim şaşalıyorum. Geçenlerde yine şahit olduk en çirkinine. Bir kadın en kötü ne yapabilecekse birbirlerine onu yaptılar. Ne utanma,ne sıkılma,ne ar,ne ahlâk hiç bir şey tanımaksızın en kötüsünü... Ben yine şaşkınlıklarda.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.