Hava Durumu

İnsanoğlu niye böyle acaba?

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2022 05:11

Her defasında da aynı tuzağa düşer mi ?

Her seferinde de aynı numarayı yer mi?

Ve her bu duruma düştüğünde de aynı acıyı yaşar mı?

Hayır yani merak diyorum hakikaten hiç mi ders almaz akıllanmaz ne bileyim.

Yüzyıllardır aynı taktik değişen bir şeyde yok. Şaşıyorum Her seferinde tutuyor bu numara şaka gibi.

Yani biz faniler de durup düşünmek yerine, bırak bir de önümüzde yüzlerce örneği de var, bodoslama sanki bir ilkmiş gibi dalıyoruz.

Dünya bunun örnekleriyle, acılarıyla dolu. Azıcık bir durur düşünür yani en azından öyle yapması lazım şu insanın.Mevlam boşa vermedi ya bu aklı.

Ama biz kullanmak yerine boşa ağırlık niyetine taşımayı tercih ediyoruz.

Bizim üzerimizde de çok denendi. Tuttu da çok acısını yaşadık yıllarca. Çok kan aktı, çok canlar yandı, çok analar ağladı. Devlet millet birlikte tükendi.

Ve hala da denemeye devam ediliyor istikrarlı biçimde, son dönemde şükür ki inşallah hep de böyle devam eder savuşturmayı becerdik. Oyunlarını birinde zor da olsa başlarına geçirdik. Zaten sonuncusu dillere destan oldu. Dünya ya örnek oldu bazılarının gözlerinin açılmasına vesile oldu.

Ama gel gör ki dibimizde ki adama hiç faydamız dokunmamış, hiç ders almamış, hiç ben bu filmi bir yerlerde izlemiştim dedirtmemiş.

Güzelim kan kardeşlerimi, cancağzım kıymetli Türk vatanını yine aynı teraneyle harcıyorlar.

Yazık oluyor diyorum Kazakistan’a...

Bile bile ladese gidiyorlar, kendi bacaklarına sıkıyorlar, güzelim kıymetli topraklarına yazık ediyorlar. Aslında ne büyük nimetlerin içinde yüzüyoruz bizde dahil. Öyle topraklara sahibiz ki değeri yok, paha biçilemiyor, hep karaborsa hep karaborsa. Ama biz de içinde ne akla hizmetse varlık içinde yokluk çekiyoruz.

Aslında en başta kendi kendimize yazık ediyoruz. Kendine acımayana kim acısın.

Sen kendine değer vermezsen başkasından değer bekleyebilir misin?

Sen kendini harcarsan başkası haydi haydi harcar. Boşu boşuna harcanıyoruz.

O güzelim topraklara o güzelim memleketlere o güzelim insanlara yazık oluyor. Bi şöyle silkelenip kendimize gelemedik yıllardır.

Sürüne sürüne hal olduk belli ki daha da yetmemiş az süründük şimdi adam akıllı sürünelim diye kaşınıyoruz.

Tam bu hesap Kazakistan kendi kendine kaşınıyor. Sonu hayra varmaz bu işin orası apaçık ortada. Biz de her şey de olduğu gibi yine ipin ucundayız. Dünya daki tüm olaylar nasıl oluyor sa sonu bize de dokunuyor. Hele burası dibimiz de dibimiz.

Kanımız da kanımız.

O kadar doğal zenginliği de başı boş bırakacak değildiler hazır çökmeye bahane yarattılar başardılar da. Bakalım nasıl çıkacağız bu işin içinden de.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.