Hava Durumu

İki ucu ... değnek

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2021 06:30

O kadar çok soru işaretleri var ki cevabı olmayan. Boşa koysan olmuyor. Dolu da zaten yer yok. Dünya cadı kazanlığından başka başka boyutlara evrildi resmen. Maalesef bir tarifi yok şu anki halinin.

Görüntüler içler acısı. Anlatılanlar karmakarışık. Görünen mi doğru saklanan başka şeyler de var mı bilen yok. 20 yıldır sönmesi gereken yerde yine ve yeniden Afganistan koca bir soru işareti artık gündemimizde.

Çok fazla kafama takılanlar var;

Kadınlara ayrımcılık ve zulüm var deniyor ama peki neden oluk oluk erkek geliyor sınırlara ne çocuk var ne kadın ne eşya...

Sanki karısını çocuğunu bırakmış, hepsi kendi canlarını alıp kaçmışlar gibi. Kadınların ve çocukların yardım istemesi gerekmez miydi?

Ve neden 20 yıldır ülkeni bir enkaza çevirmiş işgalcilerden bu kadar medet umarsın. Bakın bana çaresizliktir bu demeyin, sen varını yoğunu, aileni, çoluğunu çocuğunu bırakıp da tek başına Amerikan uçağına can hıraç sığınamazsın. Tekerlek kenarlarına kanatlara tutunarak bir yere varılmaz bunu küçücük çocuk bile bilir. Allah aşkına kimsenin garibine gitmedi mi o görüntüler. Adam memleketini mahvetmiş ve şimdi de defolup gidiyor neden seni de yanına alsın bir düşünür insan.

Sonra sınırlarda Afgan bebeklerinin çocuklarının Amerikan askerlerine verildiği görüntüleri düştü.

Dehşet! Vahşet! İnanılmaz! Kanım dondu.

Eşya gibi çocuk çekiyorlar yukarı. O çocukların akıbeti ne ola. Bir anne gönül rızasıyla evladından ölse de kopmaz.

"Ya işte kendi o kadar çaresiz ki çocuğum kurtulsun bu ülkeden bu rejimden diye adamlara teslim ediyorlar çocuklarını ..."

Ne diyorsunuz siz ya!

Kime ne maval anlatıyorsunuz da bir de geçip karşımıza bu sözlere inanmamızı bekliyorsunuz.

Bir çocuğa ana ve babasından başka kimse iyi bakamaz! Nokta, bitti. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyledir. Yav zaten o insanlar işgalin ortasındaydı 20 yıldır yaşamadıkları rezillik işkence işgal muamele kalmadı zaten. Ne kurtulması ne refahı. Gözünüzü seveyim yapmayın. Bu ne demek biliyor musunuz? Kurda kuzuyu emanet etmek demek. O çocuklar kim bilir hangi organ mafyasının eline düşecek ya da aklıma dahi getirmek istemediğim insanların eline düşecek.

Peki Amerika neden imkanı da varken can hıraç kaçmaz iken donanmasında ne var ne yoksa resmen (bile isteye) Taliban'a bırakıp gider.

Ne derler adama?

Taliban'ı da zamanında Rusya'ya karşı kendi çıkarmadı mı zaten ?

Hani çekiliyordu bu adamlar yenilmişlerdi ya hani?

Onca sığınmacı var kapılarda dünya sessiz, gözler kulaklar kapalı.

Bir dengesiz başkanda çıkmış dalga geçer gibi diyor ki ülkemizde 30 (!) Afgan mülteci misafir edebiliriz.

Yemin ederim saç baş yolmalık. Dalga geçiyorlar enim konum. Başka biri de çıkmış, "Türkiye alsın o mültecileri biz yardım edelim" (!!!) demiş.

Acaba diyorum rahmetli Erbakan'ın 20 küsür yıl önce haber verdiği zaman mı geldi de çattı?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.