Hava Durumu

Heyecansız hissiz ruhsuz

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2020 07:30

Zaten 3 günlük dünya, zaten zor, zaten meşakkatli.

Zaten zor bir coğrafyada yaşıyoruz, zaten geçim sıkıntımız var hali hazırda. Bir de üzerine yetmezmiş gibi bir nur topu gibi geldi de gitmek bilmeyen bir salgınımız oldu. Oda muamma ya salgın olduğu da.

Bir sürü gerçek-yalan senaryo iddiası dolaşıyor ortalıkta. Neye inanalım neye inanmayalım şaşırdık. Gerçek mi onu bile bilmiyoruz. Ne derlerse yapıyoruz. Doğru-yanlış, yalan-gerçek birbirine girmiş durumda. Aşırı kafa karıştırıcı olaylar zincirine döndü iş.

Kime inanacağımızı da sapıttık.

Dünya sapıttı.

Bir bakıyorsun bu tarafta insanlar ölüyor öteki tarafa bakıyorsun ABD Başkanı şaka gibi çıkıp Kovid-19 oldum diyerek, gayet çekinmeden de rahat bir şekilde hareket edip, neredeyse hiçbir kurala uymayarak, şimdi de çıkmış atlattım diyor.

Neye ve kime inansın bu insanlar. Şimdi hangisi yalan ölenler mi Kovid-19 olduğunu söyleyip de elini kolunu sallaya sallaya gezen Trump mı?

Trump'a bakarsan koca bir yalan... Salgın malgın yok, kandırmaca... Var bir dümen, artık neyin deneyiyse. Ee peki, onca hayatını kaybedenler nedendi peki?

Başka başka sebeplerden öldüler de adına mı korona dendi. Ya da Trump mı korona olmadı da koskoca dünyayı yedi.

Bir senesi dolacak yakında korona virüs salgınının. Ne önlemi alınabildi, ne aşısı bulunabildi. Ne yayılmasını engelleyebildik. Haa varsa tabi onu daha bilmiyoruz.

Sosyal mesafe diye diye millet birbirinden iyice çekinir, korkar oldu. Belki de dünya da bu yüzden en çok etkilenen ülke olmuştur Türkiye. Biz samimiyet severiz, biz kalabalık severiz, biz her şeyi birlikte yapan bir milletiz.

Elin Avrupalısı zaten buz gibiydi. Hep aralarında mesafeyle yaşıyorlardı bundan öncede. O yüzden çokta zorlandıklarını düşünmüyorum bu açıdan açıkçası.

Olan bize oldu. İnsansız yemek dahi yiyemeyen gezemeyen insanımıza oldu. Salgınla beraber tek tip insan moduna dönüşeceğiz yakında. Ruhsuz, korkak, renksiz, sessiz tek başına zombi gibi insanlar topluluğuna dönecek dünya. Ne yemeklerin tadı olacak ne gezmelerin. Heyecansız hissiz hissiz yaşayıp gideceğiz galiba artık.

Ayy yazarken bile fenalık geldi bana. Bide yaşıyoruz bunları biz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.