Hava Durumu

Herkes sınırını bilecek

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 06:30

Bu neyin terbiyesizliği. Bu kadar hazımsızlık niye Allah aşkına. Ellerine bir geçirseler acımadan Şah İsmail gibi kaynar yağ kazalarında kaynatacaklar meydanda. Tabiri caizse Çakır keyif olarak(!) Ne marifet Allah'ım ne marifet.

Bir de diyorlar ki bu ülkede özgürlük yok. Bu ülkede fikrini açık açık söyleyemiyor insan. Mağduruz da mağduruz edebiyatı yıllardır. Bu mu mağdurluk. Ağzına geleni söyleyeceksin benim özgürlük alanıma girmeye çalışıp sövüp sayacaksın. Değerlerime bilerek ve isteyerek üstüne basa basa her türlü açık seçik hakareti edeceksin, sonra kalk ben özgür değilim.

Yeter be! Başlarım sizin mağdur edebiyatınıza. Özgürlüğüm diye diye yıllardır çalmaya çalıştığınız kendi özgürlüğümü verir miyim bu saatten sonra sana. Benim sınırlarımın başladığı yerde seninki biter nokta! Bir öğrenemediler şunu be. Ne edep var ne adap. Bir şeyi usulünce adabınca yapmayı bile beceremiyorlar. Varsa yoksa bir dikkat çekme çabası. Bir göze batma gayesi. Adamlar cenazeyi bile emellerine alet ediyorlar. Ahlaka bak, sözde saygıya bak sen.

Usta oyuncu tiyatrocu Ferhan Şensoy vefat etti biliyorsunuz. Allah rahmet eylesin. Bize arkasından dua etmek düşer, ölünün arkasından konuşulmaz bile bizim dinimizde ne olursa olsun. Peygamberimiz öyle buyurmuş.

Cenaze töreni düzenlendi tiyatroda. Her oyuncuyu, sanatçıyı nasıl uğurluyorsa sevenleri, oda öyle uğurlandı. Gel gör ki adamın son yolculuğunu dahi şova çevirdiler. Hep bir laf sokma çabası. Hep bir hakaret sevdası. Hep bir sinir nefret kusma yarışı falan. Ne oluyoruz ya? Adam gibi uğurlasana ustanı, arkadaşını, sevdiğini. Neyin dışa vurumu bu? Yeri mi orası. Sen dikkat çekmek için mi oradasın, arkadaşına son görevini yapmak için mi?

"Dindarlara inat tiyatro yapmışlar senelerdir..." bak bak laflara bak. Senelerdir onu orada tutan onu oralara getiren saygı duyulmasını sağlayan halkını (!) beğenmiyor beyefendi. Halkım demeye bile dilleri varmaz be! Kimin sayesinde buralara geldim, geldik demezler de çıktığı yeri beğenmiyorlar işte. Bir şey oldum bir şeye benzedim sanarak geldiği yeri küçümsüyor. Yaşlı başlı adamlarsınız ya şimdi gelmeyecek de ne zaman gelecek akıl fikir size. Bir de utanmadan arsız arsız benim değerlerime laf atıyor neymiş: "Öbür tarafta buluşup bir meyhanede içiyorlardır şimdi..."

Kimse kusura bakmasın bu yaşına gelmiş haddini hududunu yerini yurdunu bilmeyen hakaret etmeyi saygısızlık yapmayı bir halt sanan birine sanatçı demem. Sen kime kafa tutuyorsun ki anlamadım ben? Kimle senin derdin seni yaratanla mı yoksa yarattıkları için ona minnettar olan kullarla mı? Kiminle savaşın? Neyin çabası bu? Kime ne ispat etmeye çalışıyorsun?

Diyorlar ya özgürlüğümüz kısıtlanıyor diye. İstediğimiz gibi yaşayamıyoruz diye. Bir istedikleri olsa ben ve benim gibi düşünenleri (bu da neredeyse işte ülkenin yüzde 70'ini 80'nine tekabül ediyor) diri diri toprağa gömerler. Özgürlük diye bas bas bağıran o adamlar var ya bizi buradan silmek için akla hayale gelmeyecek şeyler denerler. Yapmadıkları şey de değil yani. Zamanında yaşadık bunları. Yalan mı? Neler yaşadı bu halk. Kendini elit (!) kabul edenler tarafından. Sırf aynı düşüncede değiller diye okuma hakları bile alındı ellerinden. Adamlar utanmadan adına İkna Odaları dedikleri işkence odaları kurdular ya kendi gençlerine. Aaa pardon kendi gençleri değildi onlar değil mi? Unutuyorum işte. Ama haberleri yok o küçümsedikleri onların sonu olacak da ruhları duymayacak. Artık saygıyı öğrenecekler başka yolu yok. Haa öğrenmiyor mu kendileri bilir...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.