Hava Durumu

Her işimiz mi böyle olur?

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2024 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:00

Daha yeni seçim öncesi caddemiz okul yollarımız yeni asfalt yapıldı kaç gün trafiğe kapatıldı her yer kazıldı yepisyeni asfalt döküldü, mis gibi gıcır tek parça jilet gibi caddemiz ve okul yolumuz oldu.

Buraya kadar her şey iyi güzel.

Dün bi baktık bütün yol ,o yepyeni yeni dökülmüş o asfalt öbek öbek her rögar  kapağının olduğu yerler çerçeve halinde tekrar kazılmış çıkarılmış halde bekliyor.

Yine köstebek yuvası gibi yapmışlar güzelim yolu. Yani kaç yaşıma geldim hala bu kafayı bu aklı anlayamıyorum.

Mis gibi dümdüz jilet gibi yapmışsın zaten yolu en baştan düşünüp yapsak mesela bu rögar  meselesini de yamalı bohçaya dönmese o yollar.

Her yol her sokak yama yama. Hala... Yıl olmuş 2024 ama biz sanki 90’lardayız. Sözde yeni yapılmış yollar. Hep böyle ama ben bildim bileli böyle bu kafa hep böyle hala da böyle.

Her defasında kızıyorum sinirlerimi bozuyor bu görüntü ezelden beri. Küçücüktüm yine de kızardım güzel yolu tekrar kazmışlar bozmuşlar diye. O zaman bile tabi aklım ermiyor o zamanlar neden bunu düşünmezler ki ben bile düşünüyorum da onların aklına niye gelmiyor diye söylenirdim. Aslında hala çok anlamış değilim farklı bir rant meselesi mi bu yoksa ilk baştan uğraşması mı zor geliyor da hiç uğraşmadan dümdüz yolu döküyorlar da sonradan gelip kazıyarak kenarları düzeltiyorlar. Her halükarda saçma, kötü, gereksiz.

Aslında kızgınlığım bu görüntü üzerinden her şeye. Her işimiz böyle ama sadece yollar değil.

Her işimiz yollar gibi yama yama. Kolaya kaçma sevdamız yüzünden parça pinçik her detayımız. Bu konuda Avrupa’nın o kadar gerisindeyiz ki adamlar bu konuda hakkını yemeyelim çok titizler ve düzenliler. Ve takdire şayanlar yaptıkları her iş muntazam. Bu düzen konusunda üzerlerine yok. İnsan imrenmiyor değil yani.

Neden beceremiyoruz bir türlü şu disiplini oturtturamıyoruz bilmiyorum ve anlayamıyorum. Bir talimata bakar ve bir denetime bakar, bu kadar basit.

Her gün bu yolu kullanıyorum ve hep kafam dolu, gözlerim yerde gördükçe sinirlerim bozuluyor.

Çok kötü bu huyumuz tutarsızlık hakim işlerimizde. Bu da bizi güvenilmez hale getiriyor. Artık kimsenin kimseye itimadı yok her alanda ama. Eve gelen ustadan ,tesisatçı dan müteahhidine kadar her işlerimiz yarım yamalak ve tutarsız. Herkes bu konudan mustarip dertli.

Devletimizden tut insanımıza kadar bi boşvermişlik bi rahatlık bi umursamazlık bi uğraşmazlık var iş güç meselelerinde. Ee haliyle buda her işimize yasayışımıza yansıyor. Her işimiz aksak ,her konu yarım, her iş uğraştırıcı, yıpratıcı, sinir bozucu. Herkes sinir stres sahibi ,kimse kimseyle uğraşmak istemiyor. Ee işler en baştan yamuk başlayınca sonu da gelmiyor sonra neden kavgamız gürültümüz bol oluyor diye soruyoruz kendimize. Önce yaptığımız şeye saygımız yok şu hayatta, hep bi boşvermişlik hakim. Bi yoldan, asfalttan nerelere geldik, nerelere bağladım olayı.

Ama haklıyım ve gerçekten de birbirleriyle bağlantılı gerçekten. Ne yazık ki...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.