Hava Durumu

Hep yok hep yok

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2019 06:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2019 06:51

Hep yokluktan yakınıyoruz yok yok yok.

Kimsede yok. Herkes zor durumda. Herkesin biryerlere borcu var ödemesi var taksiti var. Bitmiyor milletin çilesi. Kime sorsan zor durumda para yetişmiyor kimseye.

Herkes birşeylerden şikayetçi. Yetişememekten şikayetçi. İstediği gibi hayatı yaşayamamaktan şikayetçi. İstediği şeyi alamamaktan şikayetçi.

İstediği ayakkabıyı istediği parfümü mağazada gördüğü o elbiseyi... Liste uzun.

Alamıyor yetemiyor olmuyordu.

Çünkü istediği parfüm bin küsür, istediği ayakkabı 800-900 lira, istediği elbise indirim de 2 bin 500...

İki aylık bebenin ayağında marka ayakkabı. En az 250 lira. Peki ne kadar giyer onu en fazla bir ay. Şimdiki çocuklarda bize benzedi doğar doğmaz böyle görüyorlar. Bir bakın orta okul seviyesindeki çocuklara hepsinin elinde telefon var zaten onu geçtim de çoğunda Iphone. Ne yapacaklar Allah aşkına onunla?Ben söyleyeyim 'online oyun' . O yüzden çok lazım Iphone. Sonra gel bu çocuktan anlayış bekle kanaatkarlık bekle...Sen değilsin ki o nasıl olsun.

Gittiği tatil en lüks otelde. 5 yıldızdan aşağısı ona ters. Hem bir yerde kesmiyor artık milleti. Bir otelde yetmemeye başladı bize. Elit zengin kesimi de geçtik artık fabrikada işçi çalışan bile önce Didim'de 2-3 gün kalıyor sonra Bodrum'a geçiyor.Tatilinin geri kalanını orada tamamlıyor. Açık büfe olmayan otele gidilmez oldu. "Aaa hiç de kumsala serilip de güneşlenemem şezlong lazım bana eee yüzüp gelince karnım acıkır hiç giyinip çıkamam en iyisi beach..."Sonra yeter mi paran? Gökten yağsa yetmez.

Bir iki gün önce ülkemize çok büyük bir sanatçı (!)teşrif ettiler konser vermek üzere.

Biletleri günler önceden tükendi.

Buraya kadar herşey normal. Taki biletlerin fiyatını duyana dek.

Ayakta izlemek 7 bin lira, locadan izlemek 300 bin lira civarı. Fiyatlara bak. Nedir yani?

Ben ilk okuyunca "Kim verirki bu kadar parayı?Bu ne?Yani ne oluyor izleyince?Bu kadar fahiş fiyat mı olur?" diye söylenirken haberin sonunda şu yazıyordu; "biletler günler öncesinde tükendi!"

Sonra dedim ki gerçi konser Antalya'da turist de dolu orası yani olabilir hadi.

Sanırım gitmeyen sanatçımız kalmadı konsere.

Locadan izleyenler çoğunluktaydı.

Hayır hiç mi içleri acımadı acaba çok merak ediyorum...Dile kolay 300 bin lira. Şak diye çıkarıp veriyorsun. Bir konsere bu kadar para verilebiliyorsa gerisini düşünemiyorum.

Bu sadece örnek.

Nasıl yetecek pardon da bize para? Kanaatkarlığımız ölmüş nasıl yetecek?

Biz tabi hiç mutlu olamayız. Gözümüz hep yükseklerde istediğimize ulaşınca level atlıyoruz. Yetmiyor bize kesinlikle tatmin duygumuz yok olmuş. Peki böyle mutluluğu bulabilirmiyiz?

Tatmin olabilir miyiz? Hayattan zevk alabilir miyiz?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.