Hava Durumu

Hazır mıyız? 1,2...

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2021 07:30

Karışıyor yine ortalık. Ve yine dibimizde olan oluyor. Ve yüksek ihtimal yine bizi yakından ilgilendiriyor. Çünkü bizden birileri de var karmaşanın ortasında. Olmasa şaşardım. Bir şeyden de uzak kalsak şaşardım. Şu an kimsenin pek bir şey bildiği yok, herkes pür dikkat olanları izliyor ama  sınırlara ordu yığılıyorsa ortada büyük bir şeyler dönüyordur orası muhakkak. Muhtemel bir savaş gözüküyor ufukta. Ve öyle ya da böyle ucu bize de dokunuyor. İlla karışacağız bu da bilinen bir gerçek. Yeni karmaşamız hayırlı olsun.

Mevlam bundan da hayırlısıyla çıkmamızı nasip eylesin. Ne yapalım anca bize hayırlısını istemek düşüyor. Bazen de bizim elimizde olmadan da olacak olan oluyor. İstemsiz bireylerin içinde buluyoruz kendimizi. Ne yaparsın buda bu coğrafyanın kaderi. Merkeze, dünyanın göbeğine sahip olmanın laneti mi desek ne desek. Rahat yüzü yok bu coğrafyaya. Hep bir kavga hep bir karmaşa hep bir karışıklık. Bir yerde bir replik duymuştum "Bize yine bu gece  uyku yok anlaşıldı" "evet maalesef bir süredir bu böyle yaklaşık 3 bin yıldır buralarda rahat bir gece yok."

Baya dikkatimi çekmişti bu sözler. Hakikaten sanırım dünya var olalı buralar hep karışık. İşin ilginci bu hep böyleydi de biz alışamadık galiba. Hep bir sakinlik dinginlik umudumuz var hala. Bu beklentimiz hiç bitmiyor. Umudumuz var. Bir gün bizde sakin hayatlar yaşayacağız diye. Ama ufukta öyle günler gözükmüyor ve gözükeceği de yok gibi. Bir de bunun yan etkileri var tabi onlar da zaten başlı başına bir dert. Ekonomisidir, ihracatıdır, ticaretidir bir dolu artçı sarsıntı.

Bakalım bundan da neler göreceğiz, ne kadar içine çekileceğiz, neler kaybedip neler alacağız. Yine yeni bir macera (!) kapımızda. Hazır mıyız?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.