Hava Durumu

Hayra döner mi ki bunun sonu...

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2021 07:30

Instagram'da dolaşıyorum, takip ettiğim bir hanımefendi kısa süre önce Londra'ya taşınmıştı ailecek. Araba alacaklarını işte istedikleri modeli falan söyledi ve sonra da fiyatını. Arabayı anında aldılar, ben bir yerde takılı kaldım. Araba baya çok güzel bir markanın çok güzel bir modeli. Bende çok beğenirim hatta onu, bir ara hayalimdi. Fiyatı ise 13 bin £...

13 bin birim para...

Şimdi bizim memlekette 13 bine motosiklet bile yok.

Sonra açtım bizim buradaki fiyata baktım. Merak işte.500 600 bin arası...

Aklım uçtu. Farka bak. Biz de bu aralar araba arıyoruz o yüzdende ilgimi çekti. 130-140'a şöyle eli yüzü düzgün araba yok. Yok,bulamıyoruz. Her geçen gün de altın artıyor, döviz artıyor. Biz bu halde bulamıyorken gün geçtikçe bu fiyata araba alma hayalimizde köreliyor. Son bir haftadır hiç yoktan stres topuna döndük. Her dakika hop oturup, kalkar olduk. Benim ilgimi hiç çekmeyen konularda acayip fikir sahibi olmaya başladım. Başladıkça, işin aslını, astarını, geçmişini falan öğrendikçe sinirlerim de acayip oynamaya başladı. Sonra artık tesadüf mü tevafuk mu ne diyeyim bir anda karşıma 2 yıl önceki cip fiyatları çıktı saçma bir şekilde. 250 bine baya alengirli, fiyakalı bir adet cip alabiliyor muşuz biz. Şimdi o fiyata alabildiğimiz arabaları görünce dehşete düşüyor insan. Yav diyorsun bu kadar kısa bir sürede bu ne uçurum!

Bu nasıl bir girdap,bu nasıl bir fark. Nereye gidiyoruz peki?Bunun sonu son değil ki,hayır hiç değil. Üstüne kardeşim demesin mi: "Çok sinirliyim, istediğim bir motosiklet vardı hatırlıyor musun? Şöyle basit bir şey"

"Eee evet ne olmuş?"

"6 bin falandı, kaç olmuş dersin? 30 bin...Ben şimdi nasıl alayım onu. Bir ihtimaldi geçmişte, şimdi hayal oldu. Araba fiyatı ya!"

Güldü.

"Yani eskiye göre tabi öyleydi.Şimdi oda yok gerçi, nasıl vereyim" dedi.

Ne çok almak istemişti onu. Biz pek razı değildik ama bu kadar merakın da önünde duramazdık ve büyük ihtimal er yada geç alınırdı o ona. Şimdi ihtimali bile kalmadı. Bunun ev fiyatlarının bu saçma ve durdurulamaz yükselişinin sonu hiç hayır değil. Sonu uçurum bunun, sonu girdap, sonu kargaşa,sonu kaos.

Bizim dahil yüzlerce insanın ev hayali şuan önü görülemez şekilde puslu. Yok, öyle bir ihtimal yok. Bilmiyorum da korktuğum ve az çok olacakları tahmin ettiğim gibi olmaz inşallah diyeceğim de pek de inşallahlıkmaşallahlık gibi de değil,görünen köyde kılavuz istemiyor işte...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.