Hava Durumu

Hayat diyorum zor...

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 06:50

Hayat türlü türlü imtihanlarla dolu. Sırrına ulaşan yok. Kesinlikle dört dörtlük bir hayat yok. Birine sahipse insan diğerine sahip olamıyor. Benim her şeyim var eksiğim gediğim yok diyen yalan konuşmuş olur. Birini verdiyse mevlam diğerini eksik bırakıyor muhakkak. Onunla da başlıyor işte imtihanın. Ağır mı ağır taşıması zor.

Parası olanın evladı yok evladı olanın parası yok. İkisi de varsa şayet sağlığı yok. Neresinden tutarsan tut bir tarafı elinde kalıyor. Hangisi diğerinden iyi?

Paran olmuş evladın yok, kalabalık yok, o parayı yiyecek adam yok.

Boşuna mı kazandım der adam kendi kendine. Otur otur o lüks evlerde tek başına...

Gez memleket memleket, diyar diyar, bir başına nereye ķadar. İstediğini ye mide de bir yere kadar...

Evladın var para yok yokluk var... Parasızlıkta çok zor. Ne yazık ki her şey para. Adım atsan para.

Ve çocuk, kolay büyümüyor. Buda çok zor...

Sağlık desen...  Zaten o olmadı mı hayatın ne tadı oluyor ne tuzu. Paranda olsa, çocuklarında olsa, görecek gözün yoksa ne kıymeti var.

Bir de en ağırı ne parası ne evladı ne sağlığı yerinde olan var. En büyük imtihan da bu.

Ne zor değil mi hayat. Keşke diyoruz hepsi olsa yaşasak... Ama olmuyor işte. Bir hayatın var ve olmuyor. Baş etmek zorundasın. Sabretmek zorundasın. Bununla yaşamak zorundasın.

Evet zor ama vazgeçen de yok. Yinede seviyoruz bu hayatı. Sıkı sıkıya bağlıyız üstelik. Hele bazen gıpta ile bakıyorum, onca sıkıntıya rağmen hayatıyla barışık olan insanlara...

 Biliyor, evet diyor, ben bir imtihandayım illa bir yerde eksiğim olacak. O olsa bu olmayacak hiçbir zaman denk olmayacağım. Bununla yaşamak zorundayım. Ve ne kadar zor olsa da, bu zor hayatı kendince hafifletiyor.

Bazıları da daha da cehenneme çeviriyor. Hiçbir şeyle mutlu olmuyor. Gözü hep kendinde olmayan da. Zaten zor olan hayatını daha da kendine zindan ediyor. Keşke hepimiz kabullensek. İşte bu da her yiğidin harcı değil. Kanaatkâr insan o kadar az ki.

Vazgeçmiyoruz hayattan evet ama mutlu yaşamak var mutsuz yaşamak var. Aslında hepsi bizim elimizde. İşte tam olarak da imtihan dediğimiz şey bu. Burada başlıyor. Mevlam isteyen herkese evlat versin aslında en büyük nimet zenginlik bu. Ve sağlık elbette...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.