Hava Durumu

Hani bu teknoloji bize iyi gelecekti

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2019 06:50

Koltukta oturuyorum karşımda duvarda raflar raflarda duran kitaplar...

Bir hevesle aldığım ama yüzünü dahi açmadığım sadece raf süsü olmuş kitaplarım...

Sinir oluyorum kendime. Okumuyorum çünkü.

Eskiden ne çok okurdum. 4 kardeşiz hepimiz okurduk herkesin elinde bir kitap kim koltuk kaparsa kapamayan yerde yatarak yayıla yayıla kitabın içinde kaybolurduk. Annemden o yüzden çok terlik yemişliğimiz var. Şaşırtıcı değil mi? Şimdi okumuyorsun diye terlik yiyor çocuklar. O zaman kızardı bize annem "iyi hoş ben size okumayın demiyorum ama her şeyin bir yeri ve zamanı var deli gibi saatlerce de okunmaz ki işiniz gücünüzü bitirin öyle oturun şunun başına... Sanki televizyon başından kaldırır gibi. Çok azar yemişliğimiz var.

Bir gün bana bir iş buyurdu kendiside evden gitti hatırlamıyorum tam ama ya 3 ya 4 saat sonra geldi ve ben hala kitap başındaydım beni nasıl bıraktıysa öyle buldu ve gerçekten adam akıllı da geçiriverdi. Evet yap dediği şeyi yapmadığım içinde vurdu ama en çok kızdığı şey "Gözlerin şaşı olmuş tipe bak gözlerini mi bozacaksın sen" diye diye vurdu. Hakikaten hiç ara vermeden saatlerce başında oturduğum için bir süre bulanık gördüm.

Şimdiyse her boş kaldığım da elimde telefon.

Yatarken bakayım, kalkınca bakayım, boş kalınca bakayım, yemek yerken bakayım...

Her bir boşlukta telefon kovalıyorum...

Bu teknoloji insanlara iyi gelecek dendi bize. Hayır. Hatta daha çok kötülüğü dokundu bence. Hemde ne kötülük.

Kolaylaştıracak dendi hayatımızı evet çok kolaylaştırdı çok. ÇOK.

Bizde ne yaptık bu kadar kolaylığın içinde. Miskinleştik. Ne icraat var ne hareket. Her şeyi bilgisayarlar yapıyor zaten bize ne hacet.

Eskiden ödev için kütüphane ye giderdik saatlerce araştırırdık. Okurduk gözden geçirirdik yazardık. 3 defa öğrenmiş olurduk böylelikle. Okuyarak yazarak. Şimdi nasıl yaz ödevi internete ilk çıkanı önüne şöyle bir göz gezdir çıktısını al dosyala hocana ver. Bitti. Ezbere hayat. Hani eğitim hani öğrenim.

Kardeşim lise mi ortaokul mu tam hatırlayamayacağım bir proje ödevi yaptı kapağını da kendi yaptı ertesi gün teslim etti. Sonra eve elinde ödeviyle geldi "ne oldu? " öğretmen kabul etmedi" " neden?" "kapağı da cıktı olacakmış el yazısı istemiyormuş." Şok olmuştum. Sebebe bak.

Şimdi kütüphaneler boş kitaplar öksüz... Ne arayan var ne soran. Herkes ezbere. Telefon numaralarını dahi ezberlemez olduk. Eskiden ne çok numara bilirdim. Şimdi gerek yok ki nasılsa rehberde kayıtlı.

Çarpım tablosu mu matematik mi ne gerek telefon elimin altında. 3'e mi 4'e mi gidiyor bir tanıdığımızın kızı ödev yapıyor matematik. Bir çarpma yapması lazım amannn dedi hiç uğraşamam tableti aldı bir güzel hesapladı yazdı kapadı kitabı. 3'e gidiyor. Daha yeni başlıyor siz düşünün. Alın bundan bilgi bekleyin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.