Hava Durumu

Hadi bakalım yırtıyor muyuz ne…

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2021 06:08

 

Hadi bakalım gözümüz az da olsa aydın olsun. Ümit var galiba ya bi ara ben baya kesmiştim de. Herhalde dedim bu sefer pek de mümkün gözükmüyor, şu belimizi doğrultamayacağız sanırım bu defa diye.

Bu musibetten de yırtabilirsek sırf bu yüzden tarihe yazılmalı ismimiz diyordum yarı şaka yarı ciddi. Ama yine gördük ki can çıkmadan çareler tükenmiyormuş.

Öyle yada böyle bir şekilde su gibi maşallah yolumuzu bulabiliyormuşuz.

Ha kolay mı oluyor bunlar haşa, en şaşalı zorluklardan geçiyoruz maşallah ama yine de az buz değil bu altından kalktığımız olaylar. Yine de sonuca bakalım kalkabiliyor muyuz kalkıyoruz, bununla beraber canımız da çıkmıyor mu hem de nasıl.

En umutlumuz bile umudunu kaybedebiliyor mu çoğu zaman (misal ben) evet kaybediyor, aha dedim bu sefer kaldık bu cehennem çukurunda, çıkar mıyız pek umut yok gibi, peki bunun sonu ne? Felaket... Kendi milletimi az çok tanıyorsam dedim bittik biz. Ama yanılmışım...

Ve ben milletimi de tanımamışım daha. Ben galiba ümidimi kaybedeyazmışım.

Daha biz bitmemişiz meğer daha bizden ümit kesilmemiş.

Bu gayya kuyusundan da çıkacağız inşallah ki öyle gözüküyor bundan da yırtacağız. Bitecek mi peki? Tabi ki hayır. Daha ağır daha kin dolu daha bi nefretle gelecekler.

En ağır silahla saldırdılar bu millete onda bile ölmedik Allahın izniyle.

Bize top tüfek işlemez ezelden alışkınız, bilmem kaç yıllık terör bitiremedi bizi be, yüzyılın projesiydi, altından kalkan olmamıştı bunca zaman her zaman işe yaramış bir taktikti oysa ki. Hala uğraşıyor muyuz evet 30 40 senemizi verdik bu uğurda kaç canımız gitti sayısı belli değil ama yıkılmadık hamdolsun. Bu işkenceye bunca yıl dayanabilecek başka bir millet var mı bilmiyorum. Ama onunda sonuna geldik. Zaten buna bu can hıraç saldırmalar. En son kozu oynamalar. Rahmetli Erbakan hoca kaç sene öncesinden uyardı bizi oysa ki " Onlar bu ülkeyi terörle bertaraf etmeye çalışıyorlar ancak bunu da başaramayacaklarını anladıkları zaman bir sonraki adımları ekonomik saldırılar olacaktır."

İşte o zamanlara geldik bulunmaktayız. Bu ne demek terörden ümitleri kesildi demek, bu ne demek biz bir devrin daha sonuna geldik demek. Rahatlayacak mıyız bundan sonra belki hayır belki de daha ağır geçecek önümüzdeki günler bilemiyorum ama her defasında devirlerden devir kapatmasını biliyoruz. Şunu artık kabul edelim bu topraklar en başından beri hep zordu Hala zor ve bundan sonra daha da zor geçecek. Boşuna " vaad edilmiş topraklar " denmiyor buralara.

Öyle bir yerde bulunuyoruz ki rahmeti de çok zahmeti de.

Ee dünyanın olayı bu, zahmet olmadan rahmet olmuyor. Dünyanın en rahmeti bol yerine sahip oluyorsan zahmetinin de bol olduğunu kabul edeceğiz bundan kaçışımız yok.

Ezelden böyle geldi ebede böyle gidecek.

Biz de ne yardan vazgeçebiliyoruz ne de nazına katlanabiliyoruz. Şikayet ede ede ama bir yandan da memnun ola ola,her günümüz böyle gel gitlerle dolu dolu geçiyor. Buna da alıştı sanırım bünye. Kafalar da böyle böyle az kırık oldu soyumuzun. Napalım buna da şükür...  Bizim de bu dünya da bu topraklar hem veli nimetimiz hem en ağır imtihanımızmış işte.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.