Hava Durumu

Güneş

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2020 06:30

Ne çok ses severim ben. Sesten kastım gürültü değil tabi ki. Bayılırım açık camdan içeri dolan çocuk sesine. Sokak sesine, içeri sızan güneşe, perdeleri oynatan hafif esintiye. Belki de bu yüzdendir ki baharları ve yazları daha çok severim. Güneş severim ben. O güneşin insanı ısıtan hissini severim. İnsana verdiği enerjiyi severim. Kışları da severim tabi kim sevmez karı ama belki bundan sebep çokta kış insanı değilim.

Güneş görmek isterim cıvıltı isterim. Mesela şu an hava mis (tabi bu hayra işaret değil bu mevsimde ama) cam açık ve çocuk sesleriyle dolu içerisi. Güzel bir gün ışığı evde. Ev sessiz, ben oturmuş bu anı yazıyorum. Huzur doluyor içim. Hemen açarım perdeleri sabah mesela. İlk isim perde açmak olur. O sabah güneşini göreceğim illa. O güneş benim evime dolacak. Çok istedim içten demek ki evimin her odası çok güzel güneş alır. Ve ben bu görüntüye bayılırım.

Belki de çok uzun yıllar güneş almayan bir evde yaşadık bunun sebebi de budur. İnsan biraz zorluk çekince değer biliyor ya hani o hesap. Bende güneşi sonra sonra buldum. Buldum mu da kaçırmıyorum her zerresinden faydalanıyorum.

Sırf bu yüzdendir her Allah'ın günü sabah kahvaltısından hemen sonra sokağa atarız kendimizi.

Kendim yetmiyor oğlum da faydalansın istiyorum.

1 saat dolaşırız ama sessiz sakin kimsenin olmadığı yerlerde.

Tabi artık devir değişti artık köşe bucak insandan kaçıyoruz. Nerde ıssız sakin insansız yer var oraya kaçıyoruz. Güneşimizi içimize çekip enerji atıp dönüyoruz.

Gerçekten parklarda bahçelerde deniz kenarlarında şöyle cümbür cemaat bağırış çağırış neşe için de yürümeyi bile özledik. Şimdiki çocuklar insan görmeyerek büyüyorlar. Aslında ne fena şey.

Bu kadar güneş seviyorum dedim dedim de aralığın ortasında da değil tabi.

Hiç hayra alamet olaylar değil bunlar. Resmen bahar havası yaşıyoruz. Sanki nisan ortasındaymışız gibi hava. Bir 15 gün sonra ocağa gireceğiz ama havaya bak. Büyük bir kıtlık belirtisidir bu.

Her şey zamanında güzel. Kışın karı yazından da güneşin keyfini çıkaralım inşaAllah.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.