Hava Durumu

Gündüz kuşağı ve yozlaşmamız

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2024 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 19:59

Şu gündüz kuşağı dediğimiz olay artık rayından çıktı.

Biz eskiden dizilere kızardık aile yapısına saldırıyorlar diye artık diziler masum kaldı gündüz kuşağı programlarının yanında.

Benim midem bulanıyor izlemediğim halde şöyle haberlerde veya sosyal medyada göz ucuyla gördüğümde bile feleğim şaşıyor olaylara bu nasıl bir rezilliktir diye milletin gün boyu evde arka planda bile olsa açık her daim bu tür programlar.

Reytinglerden, orda burda, çarşıda pazarda, parkta bahçede konuşulanlardan anlaşıldığı üzere.

En kötüsü ise el kadar çocuklar şahit oluyor tüm bu pisliklere. Gecenin bir yarısı çoğunluk etkilenmesin diye verilecek gerilim korku ahlaksızlık bir arada olayları biz elimizde çekirdek çoluk combalak gün ortasında ağzımız açık izliyoruz.

Hele en son patlak veren olayla birlikte benim çok canım sıkıldı aşırı rahatsız oldum hem kendi adıma hem çocuklarım adına hem insanımız adına. Normal hareketlermiş gibi normal bir şeyi tartışıyorlarmıs gibi oturmuş tartışıyorlar.

Üvey anne üvey oğluyla kaçmış, bir de tutmuş getirmişler onları göz önüne, onlarda pişkin pişkin ekran önünde milletle tartışıyor. Ahlaksızlığa bakın ya. Bunu yapanlar zaten ahlaksız da buraya reyting için çıkaranlar da bence onlar kadar ahlaksız.

Toplum normlarını bu kadar etkileyebilecek nadir rastlanan ahlak dışı olayları bu kadar göz önüne getirip aaa bak böyle şeylerde normal artık, oluyor yani bu tip olaylarda baksana dedirtip insanları alıştırmak gibi bir şey oluyor bu benim gözümde. Şaşırma duyumuzu yitiriyoruz duya duya göre göre...

Normal şartlarda hepimizi aşırı rahatsız edecek, canımızı sıkacak, şikayet üstüne şikayet edecek yer bulamayacağımız şeylere öyle alıştık ki sadece hafif şaşırıp geçiyoruz.

Neden?

Çok açık aslında nedeni senelerdir görmediğimiz duymadığımız aklımıza dahi gelmeyecek rezilliği izledik sayelerinde. Yetmedi üstüne günlerce konuştuk orda burda duymayan da duydu görmeyen de gördü.

Evet tamam bunlar ezelden beri olan şeylerdi, insanın olduğu yerde her türlü pislik dönüyor bunda hem fikiriz maalesef ama bu kadar da göze soka soka değildi bu abeslikler, hepimize şimdi aşikar oldu, izleye izleye normal karşılamaya başladık bazı şeyleri, hatta asla normal olmaması gerken şeyleri.

Çoğu eylem eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmeye benzedi bazı insanlar üzerinde.

Bence son yıllarda bu maruz kaldığımız gündüz kuşağının toplum üzerindeki etkisi araştırılmalı, tezlere konu olmalı.

O kadar eminim ki etkisinden ve aslında herkes emin.

Az buz da değil seneler oldu ya bu tip programlar başlayalı. Programı sunanlar neredeyse yaşlandı da üstüne ünleri aldı yürüdü.

Neredeyse ülkenin en tanınır en bilinir hatta en saçması saygı duyulur güvenilir kişisi seçilir oldular.

En bombası ise ülkenin adaletinden polisinden daha çok güvenilir ve tercih edilir seçildiği falan konuşuldu anketlerde.

Öyle bir etkisi var ki toplum üzerinde şaşılacak şey doğrusu.

Bilmiyorum bu olaydan sonra tüm bunlar, geçmişte olanlar gözüme batmaya başladı  benim ve aşırı rahatsız oldum.

Daha önce bu kadar üstünde düşünmemiştim , yapılan anketler de bu kadar dikkatimi çekmemişti, çok da ilgilenmemiştim açıkçası. Çünkü takip ettiğim izlediğim ilgilendiğim bir şey değildi. Hala daha takip edip izlemiyorum ama dediğim gibi istersen izleme, bakmıyorum takip etmiyorum da karşına bir şekilde çıkıyor.

Öyle bir popülerlik öyle  bir yaygınlık.

Ben her zaman bu kadar abesliklerden, az nadir rastlanır pisliklerden, olaylardan, haberlerden kaçmışımdır, çabuk etkilenen bir yapım var ve anında beynimde yer ederler, içim çekilir, acayip etkilenirim, hoşlanmam bu yüzden takip etmemeyi bakmamayı tercih ediyordum.

Hala hem fikirdeyim bu olayla da tekrar anlamış oldum ve aslında içten içten hepimizin tetiklediğini, güven kaybı yaşadığımızı, her şeyden nem kaptığımızı, diken üstünde yaşadığımızı, herkese şüpheyle yaklaştığımızı anladım. Meğer yavaş yavaş güven duygumuzu kaybetmişiz biz, ruhumuz duymamış.

Hep karşıyım bu tür programlara ama artık karşı olmak yetmiyor, bence bi önlem almak için geç bile kaldık. Acayip yozlaşma oldu sayelerinde... 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.