Hava Durumu

Görgüsüzlüğün de böylesi

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2020 06:30

Büyük bir görgüsüzlüğün, aç gözlülüğün, doyumsuzluğun içine düştük. Büyük bir girdap gibi bizi içine çekiyor. Düştükçe düşüyoruz battıkça batıyoruz. Bununla birlikte seviye, kalite ne varsa bizle beraber yerle bir. Herkeste bir gösteriş, şatafat, pırıltı merakı. Artık haddinden fazla olmaya başladı. Ve millet sapıttı.Nasıl insanların gözüne sokarım, nasıl viral olurum, nasıl beni konuşurlar?

İşe yarar bir tarafı da yok o tüm yapılanların. Sufi masraf, şatafat, kibir, gurur...

Kendini bu şekilde beğendirme, var olma, kişiliksiz...Sadece parayla bir yerlere gelebilme çabası.

İşte size en son örneği; bir anne baba ikinciçocukları için cinsiyet öğrenme partisi veriyorlar ve olaylar burada başlıyor. Tam tamına 100 bin dolar harcayarak Dubai'nin en yüksek binasını kiralıyorlar.

Işıklarla lazerlerle parti başlıyor. (Aslında burası da ayrı bir problem. Böyle bir parti neden var?)Ve doğacak bebeğin cinsiyetini gökdelene yansıtılan ışıklardan anlıyorlar.

Artık rüküşlükte çığır atladığımızın resmidir bu.

Sözde bu çift ünlü bir youtubermış. Dubai'nin devlet erkanı, kralı, prensi falan da değil. Harcanan paraya bak. Kime ne yararı var. O parayla kaç çocuk doyardı, kimbilir. Kaç çıplak giydirildi. Kaç evsiz kafasını sokacak yer bulurdu. Keşke böyle şeyler de yarışsak. Yaptığımız şeyler işe yarasa. Bir çocuğun gülümsemesine vesile olsak. Ona sevinsek onu konuşsak.

Birde daha doğmamış olan çocuklarının üzerinden para da kazanmaya çalışıyorlar. Daha doğmadan sabi sermaye oluyor.

Bunlarla uğraşana kadar o doğacak çocuğun nasıl bilinçli, ahlaklı, merhamet duygulu, adaletli yetiştiririm onu düşünsek onunla uğraşsak. Madem var paran, eyvallah mesela gelişimine, eğitimine harcasan o parayı.

Ve kusura bakmayın ama matah birşey de değil bu.

Allah vergisi. Herkesin çocuğu oluyor. Herkes doğuruyor. Sadece size özel bir durum da değil. Kimsenin umurunda da değil. Ama bu insanların gözüne gözüne sokma çabası neden? Acayip birşeymiş gibi lanse etmek neden?

Neye üzülüyorum biliyor musunuz? O çocuklara...

Daha doğmadan malzeme olan çocuklara. Üzerlerinden para kazandırılan çocuklara. Onların ne günahları var? Sizin açgözlülüğünüzün cezasını neden onlar çekmeliler? Daha doğmadan bunlara maruz kalan çocuğun hali ne olur? Bu çocuk nasıl büyür de sorumlu bir ebeveyn olur.

Ondan sonra doymayan iflah olmayan, dur durak bilmeyen bir nesil.  Onlara da kızamıyorum görmemiş ki çocuk nerden bilsin. Tüm kabahat bizim.

Bu çocuklar biz nasıl yetiştirirsek öyle büyürler.

Ve görülen o ki bizi çok zor günler bekliyor. Çünkü berbat bir nesil yetiştiriyoruz...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.