Hava Durumu

Gelsin reytingler...

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2018 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2018 07:15

Televizyonu bir açın. Günün herhangi bir saati fark etmez haber saatleri dışında ne görüyorsunuz?

Ya da şöyle sorayım; bir şey görüyor musunuz?

Ben ne zamandır artık gündüzleri özellikle televizyon açmamaya başladım. Çünkü hiçbir şey bulamıyorum. Yok!

'Aaa bak buna bir emek harcanmış' diyebileceğim faydalı bir program yok.

'Hiç mi bir şey yok' diyeceksiniz.  Dolu... İstemediğiniz kadar program var. Ama ele avuca gelecek hiç bir şey yok. Her yer vasıfsız insanlarla dolu. O vasıfsız insanlar toplaşıp başka vasıfsız insanları tartışıyorlar.

O kadar çok tartışma programı tarzında bir şeyler var ki... Ama sorsanız 'tartışanlar kimler' diye, ben bilmiyorum!

Bi meziyetleri var mı onu da bilmiyorum. Herhangi bir konuda uzmanlıkları ya da görmüş geçirmişlikleri en azından...

Saçma sapan formatlarla doldu her yer. Ya biz dünya olarak daha da fazla gitgide gelişmiyor muyuz? Her şeyde gitgide daha ileriye taşınmıyor muyuz? İlimde, bilimde, teknolojide çağ atlamıyor muyuz? Peki bizim kafa olarak da daha fazla gelişmek için çaba sarf etmemiz gerekmiyor mu?  Biz niye gittikçe geriye gidiyoruz? Şuan halk olarak çok cahiliz , bu kadar her yerden bilginin her türlüsüne ulaşabilecek kapasiteye, imkana sahibiz ama cahillikte sınır tanımıyoruz.

Ve gitgide de zır cahil olup çıkacağız. Hızla o yönde ilerliyoruz. Herkes çok şey biliyorum sanıyor üstelik bir de gururluyuz. Ne kadar çok gereksiz insanla doldu her yerimiz. Biz bile artık sohbetlerimizde o gereksizleri konu almaya başladık. O şöyle yapmış bu şunu giymiş şu şöyle konuşmuş.  İki kişi birbirine şöyle hakaret etmiş, biri birinin çok fena saçını başını yolmuş, biri ötekinin kocasını  çalmış (!) Allahım neler neler...

Bir de bunları enine boyuna tartışmak için özellikle yayınlanan programlar var. Oturup bir masaya enim konum devlet meselesi gibi tartışıyorlar birde... Ve o insanlar günün her dakikası öyle veya böyle karşımızdalar bir şekilde. Haber bültenlerine bile çıkmaya başladılar bir meziyetleri varmış sanki, haber niteliği taşıyorlarmış gibi...

Herkes çok biliyor, herkesin her konu hakkında bir fikri var. Artık parası olanın borusu ötüyor her yerde. Geçmişte veya şimdi ne yapmış olursa olsun fark etmiyor. Para pul mevki sahibi mi her şeyden aklanabilir. Baş tacıdır artık o.

Gündüz televizyon mu açtınız... İzleyeceğiniz şeyler sınırlı... 

Bir kanalda gelinleri ve evlerini yarıştırırlar. Diğerinde ise yemekleri karşılaştırırlar, hakaretler ede ede... Diğer kanalda ise kaynana ve gelini karşı karşıya getirirler. Ağza alınmayacak sözler bu programda havalarda uçuşur.  Sunucu ortalık kızıştırır. Neymiş 'gelsin reytingler.'

Ama onlarda da suç yok. Ne izleniyorsa adam onu koyuyor karşımıza. Yani suç bizim!

O gelin programlarını hiç kaçırmaksızın seyreden var çevremde. Ben de bir gün 'Allah Allah herkes de baya merakla izliyor biraz ben de takılayım' dedim. Ama 10-15 dakika sürdü benim takılmam. Nasıl izliyorlar her gün ben şaşkınım.

O kadar zaman öldürüp (Sanki fazladan çok zamanımız varmış gibi, bu sözü de hiç sevmem ama...) saatlerce başında beklediğimiz bir programdan bir şeyler öğrenmemiz, bir iki şey kapmamız lazım değil mi? Ama biz onun başından beynimizi boşaltıp kalkıyoruz.

Bu beyinde bize lazım değil, zaten yük niyetine taşıyorduk.

İyi ki varlar kafamızı boşaltıyoruz (!)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.