Hava Durumu

Geliyor iste öyle bir anda

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2021 06:30

Hayat ne zor imtihanlarla dolu. Beklemediğin anda beklemediğin şekilde ne olduğunu anlamadan damdan düşer gibi düşüveriyor hayatının tam ortasına. Tüm şirazesi kayıyor insanın. Her şey bir anda altüst oluyor. Bin bir zorlukla kurduğun, yıllardır ilmek ilmek ördüğün, özendiğin hayatın bir anda tepetaklak oluyor.

En acısı da ne biliyor musunuz? Hiçbir şey yapamıyorsun. Sadece acı içinde kıvranarak izliyorsun tüm olan biteni. Çaresiz, perişan, bitkin, yorgun ve elinden hiçbir şey gelmeyen aciz bir mahlûkat gibi izliyorsun. Çünkü basiretsizsin acizsin. İnsanoğlu bu zaten. Ama biz unutuyoruz. Sorun hayatta değil yani sorun bizde. Zaten bildirilmişsin denmiş sana, "Ey insanoğlu, burası bir han. Türlü türlü tuzaklarla çevrilmiş, süslü mü süslü ışıklı, saçaklı, gösterişli bir han. Acayip nimetlerle bezenmiş hoş görünüşlü bir yer. Aldanma sakın gelip geçici burası. Tadı ilk başta baş döndürücü gelse de zehirlidir aslında sakın inanma. Sakın başın dönmesin görünüşünden kendini kaybetme. Burası asıl yurduna dönmek için bir uğrak yeri. Bir deneme tahtası. Burada ölçülecek asıl yurdunda nereye yerleşeceğin."

Gel gör ki kim hatırlıyor tüm bunları. Burayı bir gören başka bir şeye dönüşüyor. Aklı selim dediğimiz, hak yemez ne doğru ne yanlış bilir dediğimiz, gerçeği bilir inanır yaşatır dediğimiz bile kapılıp gidiyor bu hülya ya. Sanki ebediyyen burada kalacakmışız gibi her şeye sahip olmak istiyoruz. Ve bunun için de her yolu mübah sayıyoruz.

İşte olan da ondan sonra oluyor. Ne geliyorsa artık bu andan sonra geliyor bizi buluyor. İşte imtihan dediğimiz de burada başlıyor. Ve öyle bir yıkım oluyor ki bize tokat gibi iniyor yüzümüze. Neye uğradığımızı ne yapacağımızı bilemez halde oradan oraya vuruyoruz kendimizi ama nafile. Öyle hüsran oluyor ki bu son.

Keşkeler kifayesiz kalıyor çaresiz ve suçlu insan debeleniyor kaçınılmaz sondan kaçmak için.

Ah unutmasak şu sonu, ah bir unutmasak.

Karşıdan izlemesi bile zorken o imtihanı yaşamak hele. Hiç başımıza gelmeyecek hiç yaşamayacak bize hiç uğramayacak sanıyoruz. Böyle rahat ferah sıkıntısız güzellik icin de yaşayacağız zannediyoruz.

Beklenmedik anda karşılaşınca anlıyoruz ki bu dünya yalan ama iş işten geçiyor çoğu zaman. Ya  da ağır bir bedel ödeyerek anlıyoruz yalan olduğunu.

Şu an en keskin tarafındayım bu anın. Bende hiç bilmezdim beklemezdim ummazdım. Ama iste dünya, olayı bu. Mecbur yaşayacağız, istemesek de göreceğiz kaçış yok. Ne yazık ki...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.