Hava Durumu

Geçmeyecek sandık ama bu da bitti

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2021 07:30

Bir sene daha bitti. Ömrümüzden koca bir yıl daha geçti gitti. Biraz zorlu olsa da biraz zor geçmiş olsa da bitti gitti. Eskiden geçsin diye uğraştığım yılları şimdileri tutmak istiyorum galiba. Yaş ilerleyince böyle oluyormuş demek ki. Derlerdi de inanamazdım... Başa gelmeyince anlamaz ya insan o hesap. Şimdi de çok hızlı geçiyor gibi geliyor.

Bu yıl bile bittiyse artık... Bitsin diye dört gözle bekledik, bitmeyecek gibi gelmişti ama işte o da gitti.

Buruk, yorgun, bitkin ve hırpalanmış halde çıktık bakalım 2020'den. Gelen hayırla gelsin, sağlıkla gelsin.

Öyle çok şey öğretti ki bu sene bize. Belki hayatımız boyunca yaşayamayacağımız kadar tecrübe sahibi yaptı bizi. Sağlığın nasıl bir nimet olduğunu kafamızı taşlara vura vura gösterdi. Hele özgürlüğün ne olduğunu öyle bir dersle anlattı ki feleğimiz şaştı.

Ne varsa değişti gözümüzde. Bakış açımız, fikrimiz, zikrimiz, zaman kavramımız, değer gördüklerimiz, çalışma biçimimiz...

En önemlisi neydi biliyor musunuz; ana, baba, kardeş, eş, dost, akraba kim varsa herkes her şeyi gördü. Herkes birbirini gördü anladı bildi. Neyin ne olduğunu kimin sadık, kimin korkak, kimin umursamaz olduğunu anladı. Vefa neymiş, nasıl gösterilmiş, kim cesaretliymiş, kim değer kıymet verirmiş...

Taşlar baştan dizildi. Ne varsa kim varsa her şey herkes gözden geçirildi. Çok hesaplar yapıldı, düşünecek çok şey bulduk bu sene. Bu bazıları için çok yıkıcı oldu bazıları için rahatlatıcı bazıları için karmaşık. Herkes zorlu imtihanlardan geçti. Gerçekten zordu gerçeklerle bu kadar haşır neşir olmak alıştığımız bir durum değildi ki. Biz bazen her şeyi görmek bilmek istemeyiz zor gelir kendimizi avutmak daha kolaydır bizim için. Kaçardık yani hep. Bu sefer öyle olmadı kaçamadık, yüzleşmek zorunda kaldık. Çok fena oynadı yani taşlar bir sefer.

Bizi  bozup baştan başlattı sanki bu sene. Fabrika ayarlarımıza geri döndürdü. Öyle meşakkatli geçti işte ama bitti bak. Ömürler bitiyor. Geçmeyecek sandığımız bile geçip gidiyor. İnşallah önümüz daha aydınlık daha sakin ve daha dingin olur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.