Hava Durumu

Enteresan şey şu siyaset

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 06:30

Bir habere denk geldim; İngiltere merkezli bir derginin analizinde yapılan araştırmalar sonucunda çoğu Avrupalı'nın Türkiye'yi aslında 'Müslüman bir Türkiye' bünyesinde istemediğini belirtmiş. Bir gülme aldı beni. Bu ne öz güvendir arkadaş. Hayranım böyle ne olursa olsun kendinden emin olanlara. Gerçekten bu durumda bile hala ve hala bizim o sözde var olan Avrupa Birliği'ne girme teşebbüsümüzü tartışıyorlar. Gerçi ben şuna da şaşkınım aslında hala bizim neden böyle bir isteğimiz var. Adamlar dağılıyor. Kopma noktasına geldi, bittiler, kendilerine hayırları yok. Kendi içlerinde bir çıkmaz ve savaş halindeler. Ama hala kalkmışlar bir de araştırmışlar batarken bile bizi yanlarında istemiyorlar. Bizim ise hala batan bir gemiye çıkma sevdamız var onu da henüz anlamış ve kavramış değilim. Komik gerçekten. Her iki taraf da komik. Bir yandan da manidar, anlamlı, ders niteliğinde.

Ne demek şimdi bu azıcık düşünelim;

O kadar istemiyorlar ki yanlarında o kadar tahammülleri yok ki batacaklarını bile bile, belki de Türkiye'nin onlara bir can simidi görevi göreceğini bile bile istemiyorlar yanlarında. Öyle bir düşmanlık. Öyle bir hazımsızlık. Öyle bir Müslüman nefreti. "Müslüman bir Türkiye'yi ..."

Bu cümle de çok manidar. Bu adamlar öyle karambole laflar etmezler, üzerinde düşünmeden konuşmazlar, öylesine birbiri ardına sıralanmaz yani kelimeler hep bir hesap kitap vardır altlarında. Hep bir düşünerek hareket etmelisin karşılarında çünkü onlar öyledir. Mimikleri bile hesaplıdır adamların. İzlemek bile bana hep yorucu gelmiştir. Zirveleri izlerdim işim gereği mecburen herkesin çalışıp da gelmesi hali, hep bir hesap kitap tavırlar, bir yapmacıklık hepsinin suratında, hep düşünerek atılan adımlar, her hareketin bir anlamı var mesela... İzlerken bile çok yorulurdum ben afakanlar basardı. Sıkıntı gelirdi hep ağzımda şu kelime " böyle yaşanır mı? Çatlamaz mı insan bir yerden sonra?"

Şimdi de bu kullandıkları dil de arka arkaya sıraladıkları kelimeler de hesaplı da... ortada tezat da var. Madem istemiyorsun hala ne tartışıyorsunuz neden ümit veriyorsunuz bunca zamandır biz neden bıkmadık mesela neden batarken yanlarında olmak istiyoruz hala. Çok enteresan hakikaten şu siyaset. Hiç yaklaşılmaması gereken ama bir türlü de kimsenin kopamadığı bir girdap gibi. Hem çok zor karmaşık sıkıntılı hem bir yandan nedense cazip. İnsanı çeken bir şeyler var. Çektiği yerse bir çöplük. Ama can atılıyor nedense o çöplük için.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.