Hava Durumu

En okkalısından...

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2022 04:43

Bazen diyorum ya iyiyiz hoşuz ne olursa olsun diye. Bu aralar ne iyiyiz ne de hoş. Tüm fikirlerim yerle bir olmak üzere. İnancım özellikle. Tamam, kargaşalıkta her şey olur insan ne yapacağını şaşırır ama bu kadar da ileri gidebileceğimiz aklıma hiç gelmezdi. Bu kadar bağnaz kıt kafalı davranacağımız davranabileceğimizi düşünmezdim ne yalan söyleyeyim. Ben şunu anladım şu son olaylardan sonra ne yapıyorsak kendimiz kendimize yapıyoruz. Kimsenin bize bir şey yaptığı yok. Tamam, başlangıcı başlatabilirler ama gerisi çorap söküğü gibi mübarek öyle bir geliyor ki. Sanki yıllardır bu anı bekliyor gibiymişiz. Herkes de bir aç gözlülük bir umursamazlık bir bencillik bir insan kullanma harcama sevdası. Nasıl böyle davranabiliyoruz anlamıyorum. Hiç acıma duygusu empati duygusu kalmamış millette. Aç gözlülük almış da gitmiş başını haberimiz olmamış.

Biri bir ihtimal atıyor ortaya hoba bir kargaşa bir gürültü bir izdiham. Dur bekle öyle değil işin aslı bu kadarına gerek yok demeye kalmadan savaş alanına dönüyor ortalık.

Bir iddia atıldı ortaya yağ stoğu bitmiş ülkenin Rusya gemilerimize el koymuş da yağsız kalacakmışız da kara borsaya düşecekmiş fahiş fiyatlara satılacakmış... Nasıl karıştı millet, birbirine girdi, marketler yağmalandı. Ya fırsatçıların yaptığına ne demeli. O market sahiplerine ne demeli. Hiç mi Allah korkusu kalmadı ben bilmiyorum ki insanlarda. Nedir bu, bu kadar dünya hırsı, para sevdası.

Zor zamanlarda biz destek beklerken birbirimizden meğer biz hendek kazar olmuşuz arkalarımızdan. Öyle bencil yaratıklara dönüşmüşüz de haberimiz olmamış. Bu nedir yahu bir toparlanıp kendimize gelmemiz lazım olmaz böyle, böyle dönmez devran, böyle işlemez hesap. Bunun acısı çok fena çıkar bizden bunların ahı kalmaz üzerimizde.

İnsanların zor zamanından kafa karışıklığından üç beş kuruş kazandın da kazanacaksın da ne olacak bu işin bereketi mi hayrı mı olacak. Bizler inancımız gereği berekete hayra inanırız. İnanırdık ben öyle bilirdim, meğer dönmüş dünya tersine de ben ayakta uyurmuşum. Hakikaten böyle giderse bize kimsenin bir şey etmesine yolumuza taş koymasına gerek yok maşallah o konuda elimize su dökülmeyecek öğrenmiş oldum ben. Kimseye hacet yokmuş meğer biz bize yetermişiz. Benim kafamdaki taşlar oturmaya başladı artık. Anladım her şeyi sorularımın cevaplarını aldım ben şu son olaylardan sonra. Hani bir hadisi şerif var " Siz nasılsanız öyle yönetilirsiniz " diye. Nasıl da güzel bizi özetliyormuş meğer. Meğer insan ne ederse kendine edermiş ne yaparsa kendine yaparmış. Aslında kimseye bir şey yaptığımız yok her hareketimiz davranışımız bize dönüyor. İyilik ettim desek yok o iyilik karşımızdakine değil de kendimize, kötülük de aynı şekilde. Biz düzelmedikçe bu düzen, bu ülke de düzelmeyecek. Biz kendimize gelmedikçe, şöyle bir silkelenmedikçe bize rahat yüzü yok anlaşıldı.  Olmaz çünkü bu halde, olmaz böyle, olmaz. Her şeyin bir karşılığı var. Elbet bu olanların da karşılığı olacak. Ondan korkarım ben. Kendi başımızı kendimiz yakıyoruz ne edersek kendimize ediyoruz ruhumuz duymuyor da ayakta uyuyoruz. Şöyle okkalı bir tokat lazım bize anca geliriz kendimize maalesef.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.