Hava Durumu

E buna da şükür

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2020 06:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 06:07

Ne kadar bazı şeylere bazı olaylara bazı insanlara kızsak da öfkelensek de hoş görmesek de bize ters bellesek de ne olursa olsun zor bir durumda görünce hemen yumuşuyoruz. Bu huyumuzu seviyorum. Ne kadar sert bir millet gibi gözüksek de çok merhamet gizli içimizde. Kızgınlığımız ağır basıyormuş gibi görünse de çok hassas bir ruha sahibiz. Evet, bazen ayarlayamadığımız oluyor ama. Bazen gereksiz çok sinirli hırçın aksi bazen de olmaması gerektiği kadar uysal yumuşak iyi niyetli olabiliyoruz.

En zor sınavı da kendi canımız yanarken başkalarına da yetmeye onlar içinde yanmaya çalışırken veriyoruz galiba. Yetmiyor bizim acımız da başkalarının derdiyle de dertleniyoruz. İyi bir şey bu çoğu zaman ama yıpratıcı. Merhamet sahibi olduğunu gösterir insanın. Zaten ne geliyorsa başımıza bundan geliyor. Bence bu zamana kadar aksiliğimiz den pek çekmedik dürüstlüğümüz den çektiğimiz kadar. Çok merhamet göstermekten her kurala uymaktan çok acımaktan empati yapmaktan... Hep en hassas yerlerimizden vurdular bu güne kadar ve de vurmaya devam ediyorlar. Bu değişmez artık zannımca biz doğru bildiğimizden dönmeyiz bu saatten sonra onlar gavurluklarından. Kıyamete kadar böyle gider bu. Kader deyin yaratılış deyin bu da bir imtihan işte deyin ne derseniz deyin. Ama ben seviyorum hep aynı yerden vurulsak da bu insani yönümüzü seviyorum. Malum artık pek dünya da görülmez oldu. İnsanız hepimiz ama insani yönümüz kaçımız da kaldı o tartışılır.

Hele hali hazırda sınırımız da cereyan eden olaylara bakmak bile bize çok şey anlatıyor çok uzaklara gitmeye gerek yok. Görünüş de insan ama içte ne olduğunu bilmediğimiz yaratıklarla doku her taraf. İnsan zannediyorsun sen ama o canavar demeyi bile az bulacağımız bir şey çıkıyor. Diyorsun ki bu kadar kötülük nasıl barınabilir bir vücutta. Yapılan kötülüklere artık neredeyse şeytan şapka çıkartacak. O kadar geliştirdik zalimliği level üstüne level atlattık. Zevk alır oldular. Biz ise kendi acımızla uğraşamazken bir de karşımız da olup bitenlere de üzülmeye yer açıyoruz içimizde. Diyoruz ki hala acaba? Bende de hata var mıydı? Benim suçum mu bazı şeyler? Öyle yapmasaydık böyle olmaz mıydı acaba? Ne yapacağız ki şimdi? Ahhh ahhh bizi daha çok üzerler. Biz daha çok yanarız. Daha bizi böyle böyle çok vururlar. Oksun insanız ya hala buna şükür.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.