Hava Durumu

Dünyadaki tüm fay hatları

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 05:21

Ortalık yine toz duman. Ve yine o tozun çoğunu ne hikmetse biz yutuyoruz. Dünyada istisnasız ne olursa olsun bizi etkiliyor. Uzak yakın fark etmez biz her halükarda o tozları boğaza diziyoruz nasıl oluyorsa.

Her şeyden nem kapar hale geldik bizde, ekonomimizde. Nane molla bir yapıya dönüştük gittik.Gerçi uzak tabiri bize pek uymuyor. Çünkü hiçbir yer bize uzak kalmıyor, kalamıyor. Ucu bir şekilde bize dokunuyor. Öyle fonksiyonlu bir yere sahibiz, hamdolsun. Dünyada ne oluyorsa bizi de ilgilendiren bir kısmı muhakkak vardır. Hiçbir şeyden alakasız kalamayız ayrılamayız bize uymaz. Aman bundan da bize ne dediğimiz bir olayımız yok mübarek. Her şey bize.

Bir yerin kedisi mırıldar biz etkileniriz, birinin ayağı burkulur biz duyarız, biri elini çarpar biz acısını hissederiz... Sürer gider böyle.

Şimdi de başımıza nur topu gibi Rusya-Ukrayna gerilimi çıktı. Her nefes alışlarında yerimizde sarsılıyoruz. İstemsiz hop oturup hop kalkıyoruz. Biri yan mı bakmış aaa bize bir şeyler oluyor.Biz fıkırdıyoruz. Hele ki içlerinden biri ağzını açmasın ohooo o fıkırdama oluyor sana fokurdama.

Ben artık takip etmekten yoruldum.Baktım pek bir şey olacağı da yok gibi zaten.

İki homurdanmada bu kadar kımıldıyorsak bunlar birbirine girse en çok yorulan ve zararlı çıkan biz olacağız galiba. Bu bizi ilgilendirmeyen hali bir de düşünün ilgilendirse volkan olup taşacagız anlaşılan.

Kimin ayağı taşa değse sorumlusu biziz gibi hissetmeye başladım artık.Tüm bu olanlardan sonra. Her şey bizimle bağlantılı gibi bir his. O bağlantı bi kopsa rahatlayacağız gibi bir düşünce bende. Kopar mı onu da bilmiyorum gerçi.

Son yıllarda iyice salıncağa döndü güzelim ülke. Habire bir havalanıyoruz bir yavaşlıyoruz baş sersemliği yaptı hayli.

Bu hız öteki ülkelerin de araya girmesi ile daha da hızlanıyor. Bir Fransa teşrif ediyor başlıyoruz hızlanmaya bir yandan Amerika esiyor bu sefer başlıyoruz uçmaya sonra Rusya sı İngiltere si derken biz zirvelerdeyiz yine.

Şöyle baksan bize dokunan bir şey yok ama artçılarını niye biz çekiyoruz diyor insan. İşte o işler de öyle olmuyormuş. Hakikaten şaka maka her yere bağlıyız gerçek bu. Bir önce şunu kabul etmek lazım galiba. Sorgula sorgula nereye kadar yok ki sonu, işin gerçeği bu.

Dünyadaki tüm fay hatları bizim coğrafyadan geçiyor. En küçük sarsıntıyı hissetmemiz bundan. Uzak yakın kavramı yok her fayı taaa içimizde hissediyoruz. Ee yorucu mu yorucu, çaresi var mı bilmem varmı, yok gibi sanki. Böyle yaşamayı öğreneceğiz mecbur galiba çaresi bu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.