Hava Durumu

Dümen aynı dümen

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2018 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2018 07:13

Hep aynı şeyi yapıyorlar ve ne hikmetse her seferinde yutuyoruz. Sadece biz de değil üstelik.

Yıllardır hatta yüzyıllardır aynı aslında oynanan oyun ama nedense Ortadoğu olarak bi uyanamadık gitti şu dümene yahu!

Hayır yani çok zor da değil bariz apaçık ama ne oluyorsa artık gözlerimize, her defasında aynı tuzağa düşüyoruz. Gerçekten ağlanacak haldeyiz. Ölü toprağı var üzerimizde bir türlü atamadığımız. Şöyle bir türlü silkelenemiyoruz. Ayılamıyoruz. Onlar mı maharetli bizde mi sorun var devrelerde bilemedim! Ben aslında kızmıyorum onlara. Onlar zaten üzerlerine düşen görevi layığıyla yerine getiriyorlar bir güzel.

İşlerini en güzel şekilde aksatmadan gidilecek yoldan sapmadan gayet istikrarlı bir şekilde yapıyorlar. Ne denir ki işini güzel yapana. Adamın görevi amacı bu zaten. O üstüne düşeni yapıyor sadece layığıyla.  Sorun bizde! Biz yapmıyoruz ki üzerimize düşen görevi.

İran 'dan bahsediyorum. Malum şu sıralar ülke pek iç açıcı değil. Aynı bizim 3, 4 sene evvel başımıza gelenler aynı onlarında başına geldi. Biz atlattık çok şükür. Haberleri izlerken olanları görünce gözümde canlandı. Zor günler geçirdik gerçekten. Zor zamanlardı. Cehenneme düşmüş hissi veriyordu o zamanlar bu güzel canım memleket. Birbirine düşmüş kardeşler arkadaşlar...

Çok şükür geçti o günler. Ne bileyim izlerken İran'ı o günler geldi gözümün önüne. Sonra ahanda dedim aynısı ki. Bir farkı yok sadece İran. O kadar. Dümen aynı dümen yönetenler aynı bir mekan farklı. Figüranlar farklı. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp sürüyorlar önümüze valla. Şaşırdığım şey ders almamanız her defasında bu salak oyuna düşmemiz. Bak ortalık kan gölü. Kardeş kardeşe düşüyor. Tamam pek İran 'ı sevmem ne yalan söyleyeyim. Kanım ısınmadı oraya hiç. Yönetimini  başındakileri... Tasvip etmedim hiç  yaptıklarını bugüne kadar. Belki onlarda bizi sevmezler olabilir yani. Ama olan apaçık ortada Sayın Trump  Bey, "İran halkı yozlaşmış ve vahşi rejime karşı harekete geçti" derse, Sayın Netanyahu göstericilere açık açık sahip çıkarsa işler değişir. Ülkenin kendi içinde gerçekleşen bir sorun değil bu apaçık. Sevmem mevmem ama herkes memleketine sahip çıksın isterim.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyemem çünkü o yılan bize doğru yol açmış geliyor aslında. Geliyor yamacımıza yamacımıza. Sırayla dolandı etrafımızı bir karışmayan şunun şurasında bir İran vardı oda karıştı tam oldu. Sanki direk gelemiyorlar da bize doğru bir yol izliyorlar gibi. Baksanıza bütün komşularımız cadı kazanı adeta. Bir biz iyiyiz diyeceğim bizim de iyi halimiz bu. Kötü halimizden Allah korusun. Ama yılan iyice girdi dibimize ezmek lazım artık başını. Bu da tabi ki yine bize düşüyor...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.