Hava Durumu

Dualar insana çok yakışır bakmaya doyamazsın bazen...

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2018 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2018 07:20

Dua zaten güzeldir ama bazı zamanlar gelir ki anlamına anlam güzelliğine güzellik katar. Ne zamandır bilir misiniz o zamanlar? Eller devlet için, millet için açılır ya hani semaya doğru hep birlikte huşuyla, işte ne güzel bir manzaradır yarabbi o manzara... Aşık olur insan. Bir kere daha bin kere daha aşık olası gelir şu millete insanın bu zamanlarda. Ne güzel bir milletimiz var Rabbim hamdolsun. Büyük nimet; çünkü sen seçemiyorsun nerede doğacağını. Ne olursan ol, nasıl düşünürsen düşün, nasıl görünürsen görün fark etmiyor işte böyle zamanlarda, o kadar farklılık bir anda silikleşiyor. Bir oluyorsun tam oluyorsun öz oluyorsun.

Bunu seviyorum işte. Hem şaşırıyorum hem sersemliyorum. Hem bu görüntüye hem bu karışık duygularıma, hepsi birleşince içim taşıyor.

Tek vücut oluyor ne hikmetse bizim millet o kadar zıtlığa rağmen. Bir anda sen ben o kalkıyor 'BİZ' oluveriyoruz. Ne güzel bir manzara izlemelere doyamıyorsun işte böyle. Hamdolsun bu aralar sıklaştı böyle manzaralarımız. Özümüze mi dönüyoruz Ne?

Dualarımız tek şu an "Allah'ım milletime devletime askerime zeval verme..."

Şimdi diyorlar ki bu müdahaleye karşı olanlar var falan. Bakıyorum etrafıma az; gerçekten az. Evet, var yok değil ama gerçekten az hamdolsun.

Biz de nasıldır ezelden beri önce istişare edilir yapılsın mı yapılmasın mı diye işte o anda yapılır tüm itirazlar gerekçeleriyle birlikte. Ama karar verildikten sonra artık bütün sözler bitmiştir mesele artık devlettir. Artık herkes yekvücut olmuştur olmalıdır. İşte bu noktadan sonra karardan sonra sadece tek olunmalıdır. Eğer ki olan olmuş kararlar alınmış ve dahi icraata geçilmişken yapılıyorsa hala itiraz, artık onlara ne dendiğini herkes biliyor zaten. Benim bir daha söylemeye dilim varmıyor.

Kolay olmayacak bu süreç evet, başından beri biliyoruz zaten. Canlarımız yanacak. Daha başımıza neler gelecek bilmiyoruz daha yeni başladık, başlardayız daha. Ama bu birlik oldukça çok şeyler başaracağımızı biliyorum. Ne derler kaderi hiç bir şey değiştiremez "dua" hariç. 40 kişinin olduğu yerde oradaki birinin hürmetine duaları kabul eden rabbim 85 milyonun dualarını elbet görendir.

Korkmuyorum...

Biliyorum çünkü sonucu; Başaracağız...

Ve karşı çıkanları da anlamıyorum evet içerisinde bataklık dışarısı da. Diyorlar ki önce içerisini hallet ama senin kapının altından sızıntı varsa içerisini kurutmaya çalışsan ne yararı var. Önce kaynağından başlamak gerekmez mi? Önce sızıntıyı engelle sonra içerisinin işi kolay. Kaynağa doğru yola çıktık hamdolsun uzun bir yolumuz var ama bir gerçekte var artık bizi tutabilene aşk olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.