Hava Durumu

Devran dönüyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 06:30

Ne günlere kaldık. Bu gözler bunlara da şahit oldu ya. Gerçekten şaşırmamak elde değil. Nasıl oluyor gün de devran da nasıl dönüyormuş görmüş olduk dünyaca.

Boşa denmemis onca laf tabi; gün ola devran döneler, ne ekersen onu biçersinler.

Ne kadar bilge insanlarmış şu atalarımız, gün görmüş insanlarmış hakikaten. Bu olanları tüm dünya yaşar da bir onlar yaşamaz sandık. Yani aslında buna inandırıldık insanlık olarak. Oda bizim salaklığımız orası da apayrı bir konu. Yani bu kadar insanoğlu bir akıllımız da çıkmamış içimizden. Koyun gibi her şeye he demişiz. Ee tabi haliyle bu kadar çok koyunun da güdülmesi gerekti adamlar da ne yapsınlar güdüvermişler.

Başkanlık devir teslimi var ya Amerika'da görüntülerini izledim yapılan hazırlıkları falan. Öyle tanıdık öyle tanıdık ki.

Ama bizim onca zorluğumuza rağmen biz yine bir tık rahatmışız.

Beton duvar ördüler adamlar binanın etrafına yetmedi az geldi birde tel çevirdiler. Güvenliğidir polisidir sivilidir hiç girmiyorum bile. Onu bırak ulusal muhafızlarını bile taramadan geçirme kararı almışlar.  Öyle bir tehdit öyle bir korku.

Nasıl sormak istiyorum bir bilseniz bu duyguyu onlara. Nasılmış tehdit altında korka korka her an tetikte yaşamak diye. Yıllarca dünya ya bunu yaşattılar. Korku imparatorluğu kurdular. İnsanları en olmadık zamanlarında en olmadık şekilde yakaladılar. Sözlerini mi geçiremediler bir yere, gir oraya mahvet tüm birlik beraberliklerini, korku sal içlerine, yönetimlerine karış çorba yap çık. Sonra gel ben size adalet getireceğim, getirdim de.

Al sana adalet.

Al tepe tepe kullan. Çık bakalım işin içinden vaat ettiğin o meşhur adaletinle.

En can alıcı kısmı da burası; dünyayı yediler de doyamadılar birbirlerini yeme kararı aldılar.

Çok merak ediyorum aynı taktik ile size demokrasi getireceğim diyerek biri de girer mi Süper güç (!)Amerika'ya.

Şu 2020 nelere nelere gebeymiş de habersiz yasıyormuşuz. Neler neler gösterecekmiş bize oysaki. Ne çok adı geçecek tarih kitaplarında. Birçok şeyin ilkini yaşattı bize. Anlayana çok dersler hikmetler çıkarttı. Dünya düzeninin değişmesinin başlangıcı sayılacak mı onu da bekleyip göreceğiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.