Hava Durumu

Buruk bayram

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2020 06:30

Bir şeylerin kıymetini anlamak için bazı bedeller ödememiz gerekliymiş.
Her zaman öyle değil mi zaten. İnsanoğlu anca başına bir musibet gelince bir şeylerin farkına varabiliyor.
Yoksa hep ferah hep rahat edeceğine o kadar inancı tam ki. Hep bana bir şey olmaz havalarında. Sonra olmadık şeylerle karşılaşınca da ne yapacağını  şaşırıyor.
Öyle bir geldi ki şu musibet yedi ceddimize yetecek kadar dersler öğretti bize.
Bildiklerimizi unutturdu en önemsiz dediğimiz şeylerin ne önemli olduğunu öğretti. Hem de en acı şekilde. Kim bilebilirdi ki bunları.
Şimdi bile oturup düşününce olup biteni yine de inanamıyor insan. Sanki bir bilim kurgu filminin senaryosunu dinliyormuşuz gibi geliyor. Halbuki yaşadık yaşıyoruz da.
Yine öğrendik ki sağlık olmayınca her şey boş. Dünyalara sahip ol sağlık yoksa bir hiçsin.
Sonra aile...
Ailesiz de bir hiç sin sağlık gibi. Meğer ne büyük nimetmiş aile. Kalabalık olmak; arayanının, soranının olması. O bitmek bilmeyen sesler gülmeler hatta kavgalar...
Meğer hepsi birer şükür sebebiymiş.
Ergenlikten beri yani adam akıllı kendimizi artık bulmaya keşfetmeye başladığımızdan beri hep bir özgürlüğümüzü ilan etme peşine düşer insan.
"Ben" der.
"Ben" önemliyim.
Benim kararlarım hedeflerim rahatım hayatım...
Yalnız kalmak ister karışılmasın ister karar vermek ister söz de özgür olmak ister.
Bu süreçte baya özgür kaldık. Ve ben anladım ki boşa uğraşmışız onca zaman boşa çabaymış boşa kavgaymış. Hepimiz anladık ki kalabalık olmak bir arada olmak en büyük özgürlükmüş. En büyük rahatlık en büyük lüksmüş. Meğer yalnızlık da bir matah yokmuş.
Bunu da ne yazık ki en kalabalık, en gürültülü, en neşeli, en şen şakrak zamanlarımız olan bayramımıza denk geldik. Yapayalnız bir başımıza sessiz sofralar da geçirdik bayramı. Geldi de bitti bile. Ne anladık bayram mı yaşadık... Öylece buruk ve yalnız geçti gitti.
Meğer hep beraber olunca bayram oluyormuş. Birlikte olunca adına bayram deniyormuş.
Kalabalığı yorulması gürültüsüyle koşuşturmasıyla bayram oluyormuş.
Ne yapalım bu son olur inşallah. Tek duamız tek temennimiz bu. Bir daha hiç ayrılmayalım bir daha Mevlam bizi böyle ayrı gayrı tek başımıza bırakmasın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.