Hava Durumu

Bundan sonra hep gülecek Ayasofya...

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2021 07:30

Ne kadar şükretsem az bazı şeylere. Şükretsek az hatta. Bazen biz bilmeden büyük büyük nimetlere gark oluyoruz. Çabasız mı cefasız mı bunlar peki? Asla! Neler neler çekildi, ne bedeller ödendi zamanında. Bitmiş de değil hatta. Mükafatı da verildi buna şükrediyorum ben. Daha da sürebilirdi imtihan ama mevlam hakkı haklıya verdi.

Biz şükrederken diğer yanda ise, nereye saldıracağını bilemeyenler, nerden nasıl vururum, nasıl alaşağı ederim nerden açık yakalarım diye dört dönenlerle dolu.

Yılmadan, sıkılmadan, yorulmadan saldırı halindeler gözleri dönmüş halde. Hemde yabancı da değiller üstelik bu memleketin çocukları.

Ama çoğu şeye tahammülü olmayan çocuklar bunlar. Doğduğu toprakları, anasını, babasını, atasını tanımayan ondan utanan çocuklar bunlar. Hayırsız evlat tabiri varya haa işte o tabire birebir uyan çocuklar. Hiç-bir şeyi beğenmeyip hep daha ilerisini isteyen, hep kendinde olmayana özenen öz güven eksikliğinde boğulan çocuklar.

Her ne kadar her yönden zengin olsalar da, başkaları aslında içten içe onları , sahip olduklarını kıskansa da (onlar da bu duruma şaşırıp kıskanılacak neyimiz var diye tepine dursunlar) ve bir o kadar asil olsalar da, istemsizce bir çok nimete gark olsalar da bundan bir haberler. Çünkü gözleri öyle kör öyle kör ki.

Veya gayette razılar kör olmaya. Bu memleketin çocuğu diye anılmak istememeye. Ama illaki bu topraklara sahip olmaya.

İşte demek istediğim de burada başlıyor; olamayacaklar!

Kızmıyorum da. Şaşırmıyorum da. Sadece kendinden bekleneni yapıyorlar zaten aksi düşünülemezdi. Bu amaç üzerine beraberler. Tek gayeleri bu zaten.

Kimden mi bahsediyorum, Sözcü'den.

Yine kendinden bekleneni layıkıyla yerine getirip bir skandala imza atmışlar.

Ayasofya Camii'nin açılışını 2020 felaketleri arasında saymışlar.

Gerçekten şaşırmadım. Ne çok üzdü Ayasofya onları ve haliyle onların içimizdeki Sözcü 'lerini. En son görmek istedikleri manzaraydı belki de bu. Ama ne yapsalar gerçek oldu.

Halbuki onlara da yazık aslında. Emellerine ne kadar da cok yaklaşmışlardı herşey güzel gidiyordu bir zamanlar. Sonra herşey tepetaklak oldu. Birden ülke özüne dönmeye başladı baş döndüren bir hızla. Durduramadılar ne yapsalar. Bundan sonra da duracağı yok zaten. Çok şeyler kaybetti bu millet bir zamanlar. Eskiye bir daha dönülmemek üzere emin adımlarla ilerlemeye başladık. Geç ve güç oldu ama oldu. Buna tüm hınçları sinirleri öfkeleri. Onca emek boşa gitti onlar için. Ne kadar tepinseler az...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.