Hava Durumu

Bundan da yırtarsak var ya

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2021 07:30

Çiçekten böcekten bahsedecek takat kalmadı galiba bende. Severim aslında ama gel gör ki dilim varmıyor. Bulurdum da her daim şimdi bulamıyorum bazı şeyler düşünceler acabalar daha ağır basıyor. Böyle zamanlarda anlıyorum işte büyüdüğümü ebeveyn olduğumu artık hayat telaşının içinde benimde kaybolduğumu. Önceliklerimiz değişiyor işte. Bundan mütevellit öylece bakışıyoruz boş sayfalarla. Gitmiyor elim yazı yazmıyor. Aaa bak şimdi onca şeyin arasında şu güzelliklerde oldu diyebileceğim hiçbir şey yok. Ne yazık ki...

En ufak bir şeyi bile hesaplar duruma gelince insan heves meves de hak getire oluyormuş. Derler ya para saadet getirmez huzur olsun yeter ki evet amenna ama...

En temel şeylerde bile düşünecek raddeye gelince işte o huzur da bir yerlerden kaçıveriyor. İnsan da hal kalmıyor düşünmekten,kafa doluluğundan.

Artık ant verdim şaşırmamaya ya da bundan ilerisi olmaz artık dememeye. Neye şaşırsak neye bak artık bundan ötesi yok.Çıktık zirveye artık desek aaa bir bakıyoruz ki ne zirvesi daha bir arpa boyu yol almışız. Hobaaa yiyoruz en afillisinden hayatın sillesini. Ama ne silleler bunlar da haa dünya da eşi benzeri yok. En azından bu kadar sık arka arkaya yok.

O kadar kötü ki durumumuz hani bir ışık bile şuan da ufukta yok o kadar fenalardayız. Bundan da yırtarmıyız ki bile diyemiyorum çünkü artık benim bile ümidim yok ama...

Eğer ki bu felaketten de en az hasarla çıkarsak cümleten var ya artık bize madalya falan takmaları gerek. Çünkü kafamda çok ciddi felaket senaryoları dönüp duruyor. Ve bundan da ödüm kopuyor. Delirdi mi bizim millet tam deliriyor çünkü.

Geçen eşime öyle dedim "Bak bu saatten sonra devletçe(özellikle devletçe), milletçe bundan da sıyrılırsak var ya adımız tarihe altın harflerle yazılmalı. Çünkü hakikaten ortalık yangın yeri tamam evet hep yandık biz de, bu başka bir yangın."

Biz mücadeleden kavgadan korkmayan bir milletiz. Bize bunlarla saldırdıklarında çok da bir etki etmiyor bize çünkü hayatımız mücadele ve savunma üzerine kurulu genlerimize,kodumuza işlenmiş artık.

Ama işte şuan ki kavga dan hiç bir şey anlamıyoruz. Kavganın en kalleş hali bu. Bizim de bu kalleşliğe aklımız ermiyor.

Sütten çıkmış ak kaşığız demiyorum bu tarz kalleşliğe aklımız ermiyor diyorum. Yoksa o konudada elimize su dökülmez çok şükür. Hele bu zor zamanlarda daha da net gördük nasıl kalleşlikler yapılabilir. Aklımız hangi cinliklere erebilir onları da gördük. Bizim kendimizde de çok suç var hem de yarı yarıya kapışırız bu konuda.

Dayım pazarcılıkla uğraşıyor geçen işler nasıl, hal nasıl diye sordum ne dese beğenirsiniz "Hal, e belli olmaz bu günü yarını birbirini tutmaz" dedi. "Nabza bakarlar ellerindeki mal yarın daha mı kıymetli olacak bugün yarısını çöpe gider atar ertesi gün elinde kalanı 2 katına satar..."

Ney!

Yani diyeceğim şu ki biz de az kaşınmıyoruz az hak etmiyoruz diyeceğim işte kurunun yanında az da yaş yanmıyor.

Velhasıl kelam neresinden tutsan bu işin elinde kalıyor. Kime kızayım şaşırdım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.