Hava Durumu

Bu ne pisliktir arkadaş!

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 07:30


Eskiden kız çocukları öyle korunurdu, öyle korunurdu ki bir kırılacak cam gibi muamele edilirdi. Hatırlıyorum ben ilkokuldayken mahallede bir olay olmuştu ve kimin kız evladı varsa uzunca bir zaman anne, babaları bıraktı okula (benim annemde dahil). O kadar işinin gücünün ve çocuğun arasında bir de beni okula bırakırdı. Erkek çocukları hep serbest hep rahattı. Yazın 3 ay orda burada çalışırlardı.
Ya şimdi...
Ne erkeği kaldı ne kız evladı. Hayvanlar bile sokakta güvende değil. Halbuki çok da zaman geçmedi aradan biz düzeleceğimiz yerde toptan sapıttık.
Gündeme bomba gibi düşen 2 kardeşi yazmayacaktım. Elim gitmiyordu yalan değil, okurken dayanamadım bir de üstüne yazamam diye düşündüm. Zaten yazacak sözcük de yok buna. Kelimeler az kifayetsiz. Ne anlatabilir ne söyleyebilirsin ki. Öyle utanç verici öyle tiksindirici ki. Birde bu devirde kalkıp psikolojisi düzgün bireyler yetiştireceğiz diye bir taraftarımızı yırtıyoruz. Al hadi yetiştir... Hadi buyurun...
Daha bilinmedik neler, neler var kim bilir...
Bu kadar bilinip yayılması iyi  mi bilemiyorum bu kadar açık seçik tüm ülke en ince ayrıntısına kadar her detayı öğrenmemize de gerek yoktu bence. Elbet bir gün o çocuklar öyle de böyle de büyüyecekler. Akıllarının erdiği yaşa geldiklerinde o tüm yazılanlar çizilenler söylenenler ne olacak. Sosyal medya bir girdap hiçbir şey kaybolmuyor ki. Bu pisliği yapanla bunu bu kadar detaylı yayan da cezalandırılmalı kanımca. Bitti bu çocukların gelecekleri artik bir sağlıklı gelecekleri yok. Belki bir ihtimaldi ama şimdi oda yok.
Neden yapmayacaktım da yazmaya karar verdim derseniz;

Kardeşimle sohbet ediyoruz, daha 21 yaşında... Bana ne dese beğenirsiniz:

-Hani, benim bir arkadaşım var ya filanca şu yakışıklı olan

-Ee...Evet biliyorum ne olmuş ona?

 -Silah taşıyacağım artık yanımda diyor.

-Neden?

-Rahat hissetmiyormuş kendini, rahatsız edenler varmış!..

 Bakakaldım yüzüne sadece. Şaka mı dedim. "Yoo, gayet ciddi bir kaç laf atanlar olmuş kafa gidik. Gece dışarı çıkmaya korkar oldu" dedi.

Bu bir kız değil 21 YAŞINDA BİR DELİKANLI...
Bu nedir ya?

Bu ne rezillik!
 

Bu son denilen şey çok çetin geçecek bize. Yok çünkü çıkış yolu yok affedilecek yüzümüz yok. Yine de iyi yaşıyoruz biz bunca pisliğin içinde. Ne diyeyim büyüksün Rabbim... 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.