Hava Durumu

Bu kadar sevilmek

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2021 06:30

Bu kadar sevilmek.

Bu hafta çok önemli bir büyüğümüzü, hocamızı, akıl hocamızı, yol göstericimizi kaybettik. Herkesin onda bir şey bulduğu nadir insanlardan idi.

Kimse yoktu ki sözleri yoluna ışık olmasın.

Gidişi neredeyse tüm Türkiye'yi çok üzdü. Meğer ne çok seviliyormuş. Meğer ne çok değer vereni varmış. Meğer ne çok insanın yüreğine dokunmuş, yolunu aydınlatmış.

Herkes onda kendinden bir şeyler bulmuş ki çok dillendirmeseler de kalplerinde ona büyük bir yer ayırmışlar.

İlk haberi aldığım da gerçekten içten üzüldüm. Ölüm acı, insan istemsiz üzülüyor. Halbuki hiç görmüşlüğüm yok, yakinen dinlemişliğim yok, muhabbet etmişliğim yok ama kalpten bir yakınlığım vardı. Çok kıymetli bir akıldı, kılavuzdu.

Meğer benim gibi neredeyse tüm Türkiye'yi hüzne boğmuş.

Düşündüm de herkesi, her farklı düşünceyi böyle bir araya getirmek ne zor.

Her renk, her kesim sevmiş hocayı. Çok şaşırtıcı geldi bu bana. Çünkü bizim ülkemizde çok zordur bu. Her kesimi bir anda bir arada ve aynı düşüncede görmek. Ayni insana üzülürken görmek. 7'den 70'e her bireyin yüreğine dokunabilmek. Hiç kimseyi yargılamadan, kimliğini, benliğini sorgulamadan herkesin derdine çare olabilmek. Bunu başarmış Doğan Cüceloğlu. O kadar çok seveni varmış ki ölse aynı düşüncede olmayacak adamla aynı anda aynı üzüntüyü paylaştırdı. Kıyamet kopsa aynı safı tutmayacak adamlar beraber saf tuttu.

Çok nadir görürüz bunu ve belki de şu 30 yıllık ömrümde bir ilki yaşadım ben. Daha önce herkes tarafından bu kadar kabul görmüş bir düşünür görmedim. Belki de daha önce bu kadar rengi bir araya getirebilen olmadı. Meğer bir imkansızı başarmış Doğan Hoca.

İstesen olmayacak, çabalasan, kendini yırtsan, ömrünü buna versen bu kadar bir birlikteliği yakalayamazsın belki de.

Doğallığıyla, içtenliğiyle, babacanlığıyla, sevecenliğiyle, aklıyla anlamadan, fark ettirmeden bunu öyle bir başarmış ki kendi halimize şaştık.

Dünyanın en onurlu en güzel en ulaşılmaz ölümüydü bu bence. Dünyanın en zorunu başarmak herkese nasip olacak bir şey değil.

Bu kadar sevilerek gitmek, herkesin ardından minnetle bahsetmesi, bu kadar hayır dua...

İste en muhteşem Ölüm. Herkesin senden razı olması. Bu kadar insan razı Mevlam razı olmaz mı hiç.

Mekanın cennet olsun Doğan Hocam. Allah anacığınla kavuştursun seni.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.